Raluca Șerban a spus adio României. Pentru cine va juca de acum constănțeanca

841
Raluca Șerban a spus adio României.  Pentru cine va juca de acum constănțeanca - ralucaserban-1543334828.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea de tenis cu cea mai mare ascensiune în anul 2018, constănțeanca Raluca Georgiana Șerban (21 de ani, 218 WTA), a luat decizia 
de a nu mai reprezenta România la competițiile internaționale, preferând Cipru, țara în care se antrenează de patru ani, în semn de protest pentru pasivitatea și indiferența cu care Federația Română de Tenis își sprijină tinerele talente. 


Raluca Șerban a primit pașaportul cipriot și nu mai este cale de întoarcere, fiind doar o chestiune de timp până când se va oficializa trecerea. 
FR de Tenis, condusă de constănțeanul George Cosac, nu s-a sinchisit să o ajute în vreun fel pe tânăra jucătoare - "nu cantonamente, nu sprijin financiar, nici măcar wild-carduri la turneele din țară", așa cum a declarat în mai multe rânduri Raluca, în presa centrală. Nu știm dacă lucrurile acestea au fost realizate cu rea voință, dar știm că FR de Tenis a fost "sărită din schemă" de către Ministerul Tineretului și Sportului în ultimii doi ani, deoarece există procese pe rol legate de incapacitatea de a-și justifica cheltuielile din bani publici. Mai mult, MTS-ul nu recunoaște conducerea FR de Tenis. 
Raluca Șerban nu este prima sportivă care s-a plâns de deciziile federației. Înaintea sa au fost Raluca Olaru, Victor Hănescu, Mihaela Buzărnescu sau Simona Halep, jucători consacrați ai circuitelor WTA și ATP, care au declarat în nenumărate rânduri că au ajuns "acolo sus" fără vreun ajutor din partea federației. 
v v v 
În anul 2018, Raluca a câștigat 10 turnee ITF Pro, la simplu, și 11 turnee ITF Pro, la dublu, atingând și o semifinală de turneu WTA, în Luxemburg, culmea, primind un wild-card din partea organizatorilor. În ultimii doi ani, Raluca Șerban a urcat 300 de poziții în clasamentul WTA. 
Sportiva nu a vrut să dea mai multe explicații legate de alegerea sa, însă a declarat, pentru tenisite.ro, că toate gândurile sale se îndreaptă către primul său antrenor, constănțeanul Nicușor Ene, căruia îi mulțumește pentru tenisul pe care l-a învățat de la dânsul și pentru că a fost unul dintre puținii români care au crezut în ea de la început.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5708 secunde