Campionatele Europene de natație de la Eindhoven

Răzvan Florea a prins in extremis semifinalele probei de 50 m spate

197
Înotătorul constănțean Răzvan Florea, de la CS Farul, a acces în semifinalele probei de 50 m spate din cadrul Campionatelor Europene de natație în bazin lung de la Eindhoven (Olanda).
Ieri dimineață, în seriile calificatorii, sportivul antrenat de profesoara Georgeta Handrea a oprit acele cronometrelor după 26 secunde și 29 sutimi, timpul său fiind ultimul calificant. Seara, sportivul constănțean, care și-a îndeplinit deja baremul pentru JO de la Beijing 2008, a înotat în semifinale, cursă terminată după închiderea ediției.
Florea va mai plonja în bazinul olandez și mâine, când sunt planificate seriile și semifinalele probei sale favorite, 200 m spate, în care este medaliat cu bronz la JO de la Atena 2004.
În ceea ce îi privește pe ceilalți "delfini" români prezenți la Europene, Camelia Potec a reușit, tot ieri, cel mai bun timp (8 minute, 28 secunde, 80 sutimi) în serii la 800 m liber, calificându-se de pe primul loc în finala de azi. În aceeași probă, Ionela Cozma a ratat de puțin prezența în finală, după ce s-a clasat a noua în serii, 8.47.07, timp insuficient pentru a-i asigura calificarea la JO.
Ioan Gherghel a fost admis, cu al zecelea timp (1.59.46), în semifinalele probei de 200 m fluture, iar Valentin Preda, la 200 m bras, a fost eliminat în serii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7883 secunde