Răzvan Pîrcălabu: "Numărul sportivilor care devin antrenori e mic faţă de ce au nevoie luptele româneşti"

599
Răzvan Pîrcălabu:

Articole de la același autor

Numărul sportivilor care aleg să devină antrenori este foarte mic faţă de nevoile luptelor româneşti, motivele fiind reprezentate de condiţiile de lucru, lipsa infrastructurii, dar şi de motivaţia financiară, a declarat Răzvan Pîrcălabu, preşedintele Federaţiei Române de Lupte.

Acesta susţine că tinerii nu mai doresc să devină antrenori de lupte în ţară după ce îşi încheie activitatea sportivă, fiind tentaţi să plece în străinătate sau să lucreze în alte domenii mai bănoase.

„Problema antrenorilor este o problemă cât se poate de reală. Din cauza salariilor mici, dar şi a condiţiilor de lucru, şi mă refer aici la lipsa banilor pentru cantonamente, a infrastructurii şi aşa mai departe, tinerii nu mai sunt motivaţi să vină spre antrenorat după ce îşi încheie activitatea sportivă. Şi bineînţeles că pleacă în domenii mult mai bănoase sau în străinătate. Noi ne confruntăm de ceva timp cu problema asta. În momentul de faţă există un procent foarte, foarte mic de sportivi care după retragere decid să rămână în fenomen şi să devină antrenori. Noi i-am sprijinit şi îi sprijinim în continuare, dar numărul lor este foarte mic faţă de ceea ce au nevoie luptele româneşti”, a explicat Pîrcălabu.

„Am avut diverşi sportivi cărora le-am propus să rămână antrenori la cluburi, la federaţie, la loturile naţionale. Pe unii am reuşit să îi conving, dar pe majoritatea nu. Mi-a zis unul: 'Păi salariul aici este de 3.000 de lei, mai bine plec în Elveţia pe 3.000 de euro'. Şi pleacă acolo ca antrenori în centrele zonale, au casă, masă, salariu, îşi ia şi soţia cu copilul şi e liniştit. Nu stă aici să fie antrenor şi să vadă că nu sunt bani să participe cu toţi sportivii din lot la Campionatele Naţionale şi trebuie să taie trei copii de pe listă. Păi multe cluburi din ţară nu au bani nici pentru facturile la curent din sală”, a adăugat preşedintele FRL. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7229 secunde