La Constanța, stagiu internațional de Kung-Fu, în stilul Jeet Kune Do

Reînvie spiritul Bruce Lee

1343

Articole de la același autor

În perioada 29 februarie - 2 martie, la sala de sport "Portul" din Constanța, se va desfășura stagiul internațional de Kung-Fu, în stilul Jeet Kune Do, eveniment ce va fi condus de maestrul Guido Gervasoni, din Italia.

Stilul Jeet Kune Do a fost creat de către Bruce Lee, cel care, în perioada anilor 1965-1973, a realizat o serie de filme cu subiecte legate de domeniul artelor marțiale. Practic, acesta a adus în atenția marelui public lumea fascinantă a artelor marțiale, un domeniu de activitate mult mai vechi decât al altor sporturi, care au fost inventate la sfârșitul secolului al XIX-lea și la începutul secolului XX.
După moartea prematură a lui Bruce Lee, la studiourile cinematografice din Hong-Kong, din Republica Populară Chineză, dar și din Japonia și SUA, au apărut foarte multe filme cu subiecte legate de artele marțiale, lung-metraje în care jucau practicanți de arte marțiale, unii dintre aceștia fiind campioni în diferite stiluri.
Stagiul de la Constanța se dorește a fi un prim contact cu reprezentanții stilului lui Bruce Lee, pe care conducerea clubului Marea Neagră dorește să-l promoveze în cadrul grupării sportive de pe litoral și la concursurile naționale, deoarece, la începutul lunii mai, va fi organizat un alt stagiu, cu un alt maestru din Germania.
Maestrul Guido Gervasoni sosește, astăzi, în România, iar vineri, de la ora 11, va fi organizată o conferință de presă cu acesta, la Sala Sporturilor din Constanța.
Conform informațiilor furnizate de președintele CS Marea Neagră, Florin Iordănoaia, programul de antrenamente de la sala "Portul" va fi următorul: vineri, orele 18-20; sâmbătă, orele 10-13, 16-19; duminică, orele 10-13.
La stagiu, vor participa aproximativ 100 de sportivi, instructori și antrenori, de la mai multe cluburi de Kung-Fu din țară. Antrenamentele vor fi separate pentru sportivii începători și avansați. Stagiul este organizat cu sprijinul Universității Maritime din Constanța (rector, Cornel Panait) și al Direcției Județene pentru Sport (director, Elena Frîncu).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9892 secunde