32% dintre constănțenii care au făcut analize, predispuși la diabet zaharat

495

Articole de la același autor

Peste 1,5 milioane dintre românii care au făcut analize medicale prin programul național de evaluare a stării de sănătate a populației riscă să se îmbolnăvească de diabet zaharat, a declarat, ieri, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, în cadrul videoconferinței cu prefecții.
Ministrul Sănătății a declarat că, în județul Constanța, se constată o slabă mobilizare a persoanelor neasigurate, numărul acestora fiind sub media națională. "Analizând riscurile estimate se constată că populația din această zonă este mai predispusă la îmbolnăvirea prin diabet zaharat tip 2, ponderea acestora fiind de 32%, față de media națională de 29%", a declarat Nicolăescu.
În județul Constanța, 30% dintre persoanele înscrise pe lista unui medic de familie și-au făcut analize în a doua parte a anului 2007 prin programul de evaluare a stării de sănătate, după cum ne-a declarat ec. Marinel Ciobanu, președintele interimar al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Constanța.
Potrivit declarației ministrului Nicolăescu, la nivel național, 48,8 la sută din numărul celor care au primit taloane pentru efectuarea analizelor în perioada 1 iulie-31 decembrie 2007 și-au făcut investigațiile recomandate de medic. Potrivit bilanțului făcut de Ministerul Sănătății, aproximativ 40 la sută din populația evaluată se poate îmbolnăvi în orice moment. Astfel, diabetul zaharat este boala cu cel mai mare risc de îmbolnăvire în rândul românilor. De asemenea, aproape 10% din populație prezintă riscul de a se confrunta cu o afecțiune cardiovasculară.
Programul național de evaluare a stării de sănătate a populației se va derula până la sfârșitul anului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1004 secunde