Respect, Traian Petcu! Performanță fără limită de vârstă

237

Articole de la același autor

Sportul se face indiferent de vârstă. Generațiile tinere au de învățat ce înseamnă dăruire, pasiune și determinare. Unul dintre cele mai bune exemple pe care constănțenii îl pot avea este Traian Petcu, profesor emerit al sportului. Un atlet veteran, care la cei 91 de ani ai săi, nu se dă în lături să participe la orice competiție fie la mare, fie la munte.

Cea mai recentă competiție la care a participat veteranul constănțean Traian Petcu este Crosul Veteranilor de la Găești, ediția a 28-a. Competiția s-a desfășurat cu ocazia Zilelor Orașului Găești. La cros, au participat 100 de concurenți de toate vârstele. Cu toții au venit din București, Constanța, Ploiești, Brașov, Câmpina, Curtea de Argeș, Câmpulung Muscel, Topoloveni, Alba Iulia, Pitești să sărbătorească Zilele Orașului Găești, dar și să dea un exemplu tuturor de ceea ce înseamnă un stil de viață sănătos.

Din cauza caniculei, traseul a fost redus, iar participanții au alergat numai doi kilometri. Startul s-a dat din dreptul fabricii de frigidere, iar linia de finiș a fost în parc. Primii trei clasați de la fiecare categorie au fost premiați cu diplome și medalii.

Alături de Traian Petcu, la cros a mai participat și dr. Veronica Negreanu. Prof. Petcu a câștigat locul I la categoria +90 de ani, iar dr. Negreanu a obținut același loc la categoria 80-84 de ani. De asemenea, Traian Petcu a primit și o diplomă de onoare pentru participarea la cele 28 de ediții.

v v v

Activitatea sportivă a profesorului constănțean este apreciată de întreaga țară. De aceea, în cadrul Campionatului Național de Atletism pe pistă, a XXX-a ediție jubiliară, care a avut loc la începutul lunii, la București, i-a fost înmânată o diplomă de excelență prin care i se recunosc meritele deosebite pe care le-a avut și le are în dezvoltarea atletismului românesc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7148 secunde