România, fără Halep, Begu și Niculescu în meciul cu Rusia, din Fed Cup

188
România, fără Halep, Begu și Niculescu în meciul cu Rusia, din Fed Cup - tenis-1580242440.jpg

Articole recomandate

Jucătoarele de tenis Simona Halep, Irina Begu și Monica Niculescu nu vor face parte din echipa României pentru întâlnirea cu Rusia, din Grupa Mondială a Fed Cup, cea mai bine clasată în ierarhia mondială de simplu din lotul convocat fiind Ana Bogdan, nr. 98 WTA. 


Conform unui comunicat de presă al Federației Române de Tenis, remis, ieri, Agerpres, căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a convocat pentru partida cu Rusia (7-8 februarie, la Cluj-Napoca), următoarele jucătoare: Ana Bogdan (98 WTA), Irina Bara (160 WTA), Gabriela Ruse (183 WTA), Raluca Olaru (48 WTA la dublu) și Jaqueline Cristian (209 WTA). 
Irina Bara, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian au fost nominalizate în premieră în lotul de Fed Cup al României. 
Segărceanu a declarat că înțelege dorința celor mai bune jucătoare române de a se menaja și de a-și urmări propriile interese. 


"O să fie un meci foarte greu și, din păcate, nu am putut să aducem la lot cele mai bune jucătoare. Pentru mine este o dezamăgire că nu avem cea mai bună echipă, dar trebuie să înțelegem că tenisul este în primul rând un sport individual, iar jucătoarele trebuie să-și vadă de propriile interese, să-și vadă de carieră și să se menajeze. Pe de altă parte, avem acum un schimb de generații, pe care poate că îl făceam peste câțiva ani, și mă bucur că o să putem testa o echipă mai tânără cu jucătoare care au deja experiență internațională și este momentul să arate ce pot la echipa națională", a declarat Florin Segărceanu. 


Simona Halep, numărul 3 WTA, aflată acum în faza sferturilor de finală ale turneului Australian Open, a anunțat încă din în luna decembrie că nu va juca în Fed Cup, deoarece se concentrează pe participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La rândul lor, Irina Begu (nr. 77 WTA) și Monica Niculescu (nr. 129 WTA) au transmis că doresc să se menajeze pentru a putea urca în clasament și a se califica la JO de la Tokyo.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6006 secunde