Calificările la CE de handbal feminin din 2012

România, în prima urnă valorică

425
Echipa națională de handbal feminin a României se va afla în prima urnă valorică la tragerea la sorți din 27 aprilie, pentru calificările la turneul final al Campionatului European din 2012, a anunțat, ieri, Federația Europeană de Handbal.
Componența urnelor este următoarea: 1: Rusia, România, Spania, Franța, Danemarca, Suedia, Germania; 2: Ungaria, Croația, Muntenegru, Ucraina, Macedonia, Austria, Serbia; 3: Belarus, Slovacia, Portugalia, Islanda, Slovenia, Turcia, Polonia; 4: echipele care se vor califica din faza I a calificărilor, în funcție de numărul înscris.
Rankingul fiecărei națiuni se bazează pe rezultatele obținute în ultimii trei ani la competițiile majore, adică la Campionatele Europene din 2008 și 2010, respectiv la Campionatul Mondial din 2009.
Primele trei clasate la CE din 2012, care va avea loc în Olanda, în perioada 4-6 decembrie, se vor califica direct la CM din 2013 (Serbia).
EHF a mai anunțat că s-au deschis înregistrările pentru faza I a calificărilor la turneul final, termenul-limită fiind data de 17 martie.
La turneul final din 2012, vor participa 16 echipe. Olanda, în calitate de națiune organizatoare, și campioana en-titre Norvegia sunt direct calificate.
Tragerea la sorți a meciurilor din faza a doua a calificărilor, în care va intra și naționala României, va avea loc în 27 aprilie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 18 Februarie 2011
Stire din Sport : Constanța și-a asigurat trei medalii
Pagina a fost generata in 1.6684 secunde