Preliminariile Campionatului European de handbal Under 19

România, în semifinale! Ionuţ Stănescu, cel mai bun jucător al meciului cu Luxemburg

261
România, în semifinale! Ionuţ Stănescu, cel mai bun jucător al meciului cu Luxemburg - 23874998320298831971641262241479-1629281277.jpg

Articole de la același autor

Veşti bune ne parvin din capitala Letoniei, Riga, oraşul gazdă al turneului de calificare la Campionatul European de handbal Under 19 de anul viitor. Cu trei jucători constănţeni în lot, naţionala României a învins, cu scorul de 30-24, reprezentativa Luxemburgului şi va juca în semifinale.

Naţionala U19 a României a controlat cu autoritate meciul disputat în Olympic Center din Riga, în compania Luxemburgului. Soarta întâlnirii s-a decis încă prin prima repriză, tricolorii antrenaţi de Daniel Anca, constănţeanul Enis Murtaza şi Daniel Apostu având la pauză avantaj de şase „lungimi”, 16-10.

Interul dreapta Ionuţ Stănescu, de la HC Dobrogea Sud, a marcat trei goluri şi a fost desemnat cel mai bun jucător al meciului cu Luxemburg. Din lotul României, mai fac parte alţi doi handbalişti constănţeni, colegi de club cu Stănescu jr.: portarul Gabriel Preda şi interul stânga Andrei Bruj.

„Până acum a fost cum ne-am imaginat noi. Ne-am mobilizat pentru acest turneu şi ne bucurăm că ne-am calificat în semifinale. Vom trage şi mai tare, ca să aducem cupa acasă. Eu cred că avem toate şansele să câştigăm, pentru că avem un colectiv unit şi puternic.

Mai departe, în semifinale, vom afla joi cu cine jucăm. În principiu, cu Turcia sau Ţările de Jos”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului constănţean, Ionuţ Stănescu.

A fost cel de-al doilea succes obţinut de naţionala României în Grupa B a turneului de calificare pentru EURO 2022, EHF M19 Championship, după 40-29 cu Letonia.

Graţie celor două victorii, reprezentativa României a câştigat Grupa B. Cum Muntenegru pare să fi scăpat în câştigătoarea Grupei A, cu 31-30 cu Ţările de Jos, învingătoarea meciului Turcia - Ţările de Jos, de joi, 19 august, va încheia, foarte probabil, pe locul secund şi va fi adversarul tricolorilor în partida din semifinale, programată sâmbătă, 21 august, de la ora 21.00.

Finala EHF M19 Championship se va desfăşura duminică, 22 august, de la ora 19.00, în Olympic Center din Riga. Doar câştigătoarea trofeului va obţine biletele pentru prima grupă valorică a Europei şi calificarea la EURO 2022.

XXX

Consiliul de administraţie al Federaţiei Române de Handbal a luat o serie de decizii la ultima şedinţă.

Astfel, întrecerile din prima fază a Cupei României-feminin se vor desfăşura la Bistriţa, în zilele de 24 şi 25 august, cu 15 echipe la start, iar Final Four-ul, la Brăila, pe 28 şi 29 august.

La masculin, Supercupa României va fi pusă în joc, în data de 25 august, la Alexandria, bătălia pentru primul trofeu al sezonului urmând a se da între campioana en-titre CS Dinamo Bucureşti şi medaliata cu bronz a stagiunii precedente, HC Dobrogea Sud.

Campionatul Naţional de beach-handbal, juniori A şi B, va avea loc, în perioada 1-5 septembrie, la Constanţa, municipiul de la malul mării urmând a fi apoi gazdă, între 13 şi 17 septembrie, a Festivalului Naţional de mini-handbal pe plajă, masculin şi feminin.

Foto: HC Dobrogea Sud / EHF

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6012 secunde