Rudel Obreja, suspendat 11 ani de Federația Internațională de Box

493
Rudel Obreja, suspendat 11 ani de Federația Internațională de Box - 1c73b5ac340119713cc76226aa147eaf.jpg
Federația Internațională de Box i-a mai aplicat o pedeapsă președintelui forului român, Rudel Obreja, suspendându-l 11 ani și amendându-l cu 20.000 de franci elvețieni.
Potrivit AIBA, pedeapsa a venit după ce Obreja nu a respectat termenii unei suspendări anterioare de doi ani, a prezentat documente falsificate într-o procedură disciplinară și a permis ca boxerii să nu poarte cască de protecție la Cupa României din 2009, lucru interzis de regulament. Suspendarea de 11 ani va intra în vigoare după ce expiră cea de doi ani.
De pedeapsă nu a scăpat nici federația română, care a fost amendată cu 15.000 de franci elvețieni, a primit o suspendare de o lună și nu va mai putea organiza întreceri sub egida AIBA până când nu își va lua angajamentul ferm că va respecta prevederile organismului mondial.
Obreja a fost sancționat prima dată după ce, la Jocurile Olimpice din 2008, a acuzat AIBA de nereguli legate de delegările arbitrilor. Românul a fost delegat tehnic al turneului de box la întrecerea de la Beijing.
"Această suspendare de 11 ani, la care voi face apel, este o răzbu-nare a AIBA pentru ce s-a întâmplat la Beijing. AIBA încearcă să mă elimine. Este o mare nedreptate ce se întâmplă. La Cupa României, s-a folosit cască, doar în partidele neoficiale am renunțat la ea", a declarat Obreja.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2024 secunde