Rugbiştii de la CS Cleopatra încep meciurile de verificare. „Vom vedea la ce nivel ne aflăm”

1638
Rugbiştii de la CS Cleopatra încep meciurile de verificare. „Vom vedea la ce nivel ne aflăm” - 1-1645106373.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ o lună a mai rămas până la reluarea Campionatului Naţional de rugby juniori-U17, iar jucătorii de la CS Cleopatra Mamaia au intensificat ritmul antrenamentelor. Începând de săptămâna viitoare, accentul va fi pus pe latura tehnico-tactică, apoi vor urma două meciuri amicale.

Zilnic, fie pe nisipul plajei Cleopatra din Mamaia, la Modern sau pe stadionul din „Badea Cârţan”, rugbiştii de la CS Cleopatra se pregătesc în vederea abordării părţii secunde a Campionatului Naţional. Lucru îmbucurător şi dătător de speranţe, toţi jucătorii sunt valizi, iar virusul Covid-19 a stat departe de tabăra constănţeană.

„Toţi componenţii lotului sunt într-o formă fizică foarte bună, sunt sănătoşi, am fost feriţi de răceli sau de infectări cu noul coronavirus. Lotul s-a mărit, am la dispoziţie aproximativ 40 de jucători, s-a creat concurenţă, ceea ce este foarte bine pentru performanţă. Cu toţii trag tare la antrenamente, inclusiv cei trei jucători recent transferaţi de la CS Unirea Paşcani. S-au integrat foarte bine în echipă.

În privinţa programului, parcurgem săptămâna aceasta ultimele zile de acumulări în plan fizic, iar de luni, 21 februarie, trecem pe pregătirea tehnico-tactică. Vom disputa, de asemenea, două meciuri de verificare, cu echipa Liceului cu Program Sportiv «Nicolae Rotaru», generaţia 2004, la Năvodari, şi cu ACS Şoimii-Dinamo, la Bucureşti. Vor fi teste extrem de utile, să vedem la ce nivel ne aflăm”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele CS Cleopatra Mamaia, Victor Bezuşcu.

Campionatul Naţional de rugby juniori U17 se va relua în luna martie, când se vor disputa partidele returului, urmate de jocurile din fazele finale.

În clasamentul Grupei Sud, pe prima poziţie se află ACS Şoimii-CS Dinamo Bucureşti, cu 19 puncte, urmată, în ordine, de Victoria Cumpăna (15 p), CS Cleopatra (11 p), CT „Dinicu Golescu” (5 p) şi CSM Bucureşti (0 p). Ocupantele primelor trei locuri se vor califica în play-off.

Etapa a şasea este programată pe 13 martie, încă CS Cleopatra stă. Echipa constănţeană va reveni pe teren pe 20 martie, cu un meci la Bucureşti, în compania liderului ACS Şoimii-CS Dinamo.

„Obiectivul este calificarea în play-off, unde să obţinem o clasare cât mai bună”, a precizat preşedintele Victor Bezuşcu.

XXX

Luna februarie a fost cu adevărat una specială pentru tinerii rugbişti de la CS Cleopatra, care au avut şansa de a asista la partidele pe care naţionala României le-a susţinut în compania reprezentativelor Rusiei şi Portugaliei, în Rugby Europe Championship 2022.

„Am mers împreună cu copiii la ambele partide ale «stejarilor». Pentru ei, a fost o experienţă unică, au trăit acele jocuri ale naţionalei, acolo unde vor şi ei să ajungă.

Au fost două meciuri de mare luptă, ambele câştigate de România, iar copiii au văzut cu ochii lor ce înseamnă să crezi şi să lupţi pentru victorie până în ultima secundă”, a relatat preşedintele Victor Bezuşcu.

Foto: Facebook / România Rugby Cleopatra

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.662 secunde