Rugbiștii nu l-au uitat pe Mihail Naca. Antrenorul emerit, comemorat la Constanța

1190
Rugbiștii nu l-au uitat pe Mihail Naca. Antrenorul emerit, comemorat la Constanța - rugbistii-1501168882.jpg

Articole de la același autor

În perioada 31 iulie - 5 august, pe stadionul "Constructorul-Cleopatra" din Complexul Sportiv "Badea Cârțan", se va desfășura a doua ediție a Memorialului "Mihai Naca" la rugby, categoria U16, organizat cu efortul președintelui de onoare al CS Cleopatra Mamaia, Eugen Cojocaru, în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța.

Și-au anunțat prezența în concurs patru formații, ce se vor duela atât la rugby în XV, cât și la rugby în Vll. Acestea sunt CNAV București, CS Parohial "Ștefan cel Mare și Sfânt" București, CS Cleopatra Mamaia și CS Tomitanii Constanța. 


Ședința tehnică va avea loc luni, 31 iulie, la ora 8, în sala de protocol a stadionului "Constructorul-Cleopatra". Partidele din grupe se vor disputa luni, 31 iulie, miercuri, 2 august, și vineri, 4 august, urmând ca finalele să aibă loc sâmbătă, 5 august.

Cele mai bune formații ale turneului vor fi recompensate cu diplome și cupe. 


"Este o datorie morală pentru noi de a cinsti memoria celui care a fost Mihail Naca. O persoană cu un caracter frumos, un tehnician desăvârșit, care a iubit rugby-ul enorm de mult. Noi, toți cei prezenți la eveniment, ar trebui să ne simțim onorați să jucăm în numele fostului antrenor emerit", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Cleopatra Mamaia, Vasile Chirondojan. 


v v v 


Mihail Naca a fost cel mai titrat antrenor al echipei de rugby Farul Constanța. Sub bagheta sa, "marinarii" au cucerit nu mai puțin de șase titluri de campioni naționali, în anii 1975, 1976, 1978, 1986, 1995 și 1997. De asemenea, Naca a condus naționala României la prima ediție a Campionatului Mondial, din 1987, din Noua Zeelandă.  Regretatul tehnician s-a stins din viață în iunie 2009, la vârsta de 70 de ani, răpus de o boală necruțătoare. 


v v v


Cei mai buni juniori U17 din România au susținut, zilele trecute, la Baia Mare, o sesiune specială de selecție la nivel național. După aproape o săptămână de teste la care au participat aproximativ 120 de sportivi, antrenorii federali au format un lot lărgit de 46 de jucători. Printre aceștia, se regăsesc și rugbiști de la CS Cleopatra Mamaia (Ștefan Vlad, Ionuț Buluc, Alexandru Călin, Robert Găinariu, Paul Ciceu, Emil Cotici, Sorin Pîndichi, Constantin Ionică, Alexandru Borza, Eugen Toma) și ACS Tomitanii (Alexandru Batcu, Sebastian Veru). În perioada următoare, vor mai fi programate ședințe de pregătire, iar din cei 46 de jucători, vor fi păstrați doar 35.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8457 secunde