Rugby Europe Championship 2023 / „Stejarii”, victorie cu punct bonus ofensiv contra Belgiei

202
Rugby Europe Championship 2023 / „Stejarii”, victorie cu punct bonus ofensiv contra Belgiei - 1-1676194104.jpg

Articole de la același autor

Naţionala de rugby a României s-a calificat în semifinalele Rugby Europe Championship (REC) 2023, după ce s-a impus fără probleme, cu scorul de 56-5 (21-5), în faţa reprezentativei Belgiei, într-o partidă disputată pe stadionul „Nelson Mandela” din Bruxelles, în Grupa B, adjudecându-şi totodată şi punctul bonus ofensiv.

„Stejarii” s-au aflat la conducerea ostilităţilor din primul până în ultimul minut, reuşind să înscrie nu mai puţin de opt eseuri, prin Taylor Gontineac (3), Alexandru Savin, Ovidiu Cojocaru, Cristi Chirică şi Jason Tomane, plus un eseu de penalizare. Toate încercările au fost transformate de fostul jucător al CS Cleopatra Mamaia Ionel Melinte.

Eseul de onoare al gazdelor l-a avut drept autor pe Ryan Godsmark, dar Florian Remue a ratat transformarea.

În alt meci din Grupa B, Portugalia a dispus de Polonia, în deplasare, cu 65-3, iar în Grupa A, Georgia a întrecut Olanda, scor 40-8, în deplasare.

În clasamentul Grupei B, Portugalia este lider, cu 10 puncte (+99), urmată de România, 10 puncte (+91), Belgia, 0 puncte, Polonia, 0 puncte.

Pe 19 februarie, România va înfrunta, la Lisabona, naţionala Portugaliei, într-un meci care are ca miză câştigarea grupei şi evitarea Georgiei în semifinale.

XXX

Naţionala de rugby juniori U18 a României va efectua, în perioada 13-26 februarie, un stagiu de pregătire la Centrul Sportiv Naţional de la Snagov, în lotul „stejăreilor” regăsindu-se şi şase jucători de la CSM Constanţa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1853 secunde