CSM Constanţa, calificare spectaculoasă în semifinalele Cupei României la baschet masculin

314
CSM Constanţa, calificare spectaculoasă în semifinalele Cupei României la baschet masculin - 1-1676196288.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet CSM Constanţa s-a calificat în semifinalele Cupei României după un thriller împotriva uneia dintre cele mai bune echipe din campionat, CS Rapid Bucureşti. A fost nevoie de două reprize de prelungiri pentru o victorie uriaşă a „gladiatorilor”, scor 94-84.

Sfertul de finală dintre CSM Constanţa şi CS Rapid Bucureşti a fost unul nerecomandat cardiacilor. Disputat la Sala Sporturilor, gazda turneului Final 8 al Cupei României la baschet masculin, duelul dintre „gladiatori” şi feroviari a stat permanent sub semnul echilibrului, departajarea făcându-se abia la finalul celei de-a doua reprize de prelungiri.

Rapidul avea un uşor avantaj după primul sfert, 18-16, însă CSM a trecut la conducere până la pauza principală, graţie unui tempo ridicat în sfertul al doilea, 18-14. Constănţenii au fost mai precişi la aruncările de la depărtare, cu un procentaj de 40%, faţă de doar 20% al Rapidului. Din cele 34 de puncte înscrise, 14 au venit pe contraatac. Ambele echipe au bifat 14 aruncări, Constanţa fiind puţin mai eficientă.

Împinsă de la spate de un public minunat, echipa antrenată de Alexandru Olteanu şi Valentin Boian a părut că se desprinde decisiv după sfertul al treilea, adjudecat cu 17-13, dar cele şase puncte au fost recuperate de Rapid în sfertul al patrulea, 23-17, aşa că s-a intrat în prelungiri.

Au urmat două reprize de prelungiri incendiare, la finalul cărora echipa constănţeană a ieşit victorioasă după un efort colosal (7-7, 19-9). Explozie de bucurie în al doilea act al prelungirilor, când CSM-ul a înscris 16 puncte în doar cinci minute!

Cei mai buni jucători ai echipei de la malul mării au fost Nathan Eugene Johnson (26 puncte), Egidijus Mockevicius (14 puncte, 12 recuperări), Vytenis Cizauskas (17 puncte, 10 recuperări, 8 pase decisive) şi Jakob Lovrenc Cebasek (18 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive).

XXX

Celelalte echipe care au acces în „careul de aşi” al Cupei României sunt U-BT Cluj-Napoca, CSM CSU Oradea şi SCM U Craiova.

În sferturi, U-BT Cluj-Napoca a dispus de SCM OHMA Timişoara, scor 76-56, CSM CSU Oradea a forţat doar cât a fost nevoie pentru a trece de FC Argeş Piteşti, sor 89-78, în timp ce, într-o reeditare a finalei de anul trecut, SCM U Craiova a învins-o pe CSO Voluntari cu scorul de 72-70, după un final dramatic. Dimitrije Nikolic a marcat ultimele trei puncte ale meciului (o aruncare de două puncte şi o liberă transformată), când mai erau trei secunde, după ce ilfovenii aveau 70-69 cu 55 de secunde înainte de final! Astfel, oltenii şi-au luat revanşa după înfrângerea de anul trecut, 75-89.

În semifinale, luni, 13 februarie, de la ora 17.15, la Sala Sporturilor, U-BT Cluj-Napoca o va înfrunta pe SCM U Craiova, iar de la ora 20.00, CSM Constanţa va da piept cu CSM CSU Oradea.

Finala pe programată miercuri, 15 februarie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3173 secunde