Liga Naţională de baschet masculin, Grupa 1-10

„Gladiatorii”, învinşi de FC Argeş. S-au dat bătălii grele sub panouri

129
„Gladiatorii”, învinşi de FC Argeş. S-au dat bătălii grele sub panouri - 1-1676032507.jpg

Articole de la același autor

Echipa masculină de baschet CSM Constanţa a fost învinsă, cu scorul de 84-90, de FC Argeş Piteşti, în cea de-a doua partidă din cadrul Grupei 1-10 a Ligii Naţionale, disputată la Sala Sporturilor. O întâlnire foarte importantă în economia calificării în play-off, pierdută, din păcate, de formaţia de pe litoral.

Oaspeţii au făcut un prim sfert foarte bun, adjudecat cu 24-17, însă, până la pauza principală, CSM Constanţa a recuperat diferenţa şi chiar a trecut într-un uşor avantaj, după 29-20 în sfertul al doilea. La reluare, jucătorii antrenaţi de Alexandru Olteanu şi Valentin Boian şi-au pierdut ritmul, atacurile nu şi-au mai găsit ţinta, iar argeşenii nu au aşteptat invitaţie specială pentru a se distanţa treptat: a fost 25-18 pentru adversari în sfertul al treilea şi 21-20 în sfertul al patrulea. Pe final, când diferenţa era de numai două posesii, „gladiatorii” au pierdut mingea pe ultimele atacuri, fiind nevoiţi să faulteze şi să trimită adversarul la linia de aruncări libere.

Cu toate încurajările din tribune, CSM Constanţa a încercat din toate puterile să obţină victoria, însă nu a putut mai mult.

Într-o altă partidă din Grupa 1-10, BC CSU Sibiu a reuşit o victorie dramatică în faţa formaţiei CSO Voluntari, scor 74-73.

În clasament, CSM Constanţa ocupă locul şapte, cu 13 puncte, păstrând în continuare şanse de acces în play-off.

Pentru baschetbaliştii constănţeni, urmează participarea în turneul Final 8 al Cupei României, competiţie în care s-au calificat în premieră şi care va fi găzduită, în perioada 11-15 februarie, de Sala Sporturilor.

Sâmbătă, 11 februarie, de la ora 17.15, CSM Constanţa va înfrunta pe CS Rapid Bucureşti, într-un sfert de finală ce se anunţă incendiar, suporterii putând împinge echipa către o calificare istorică în semifinale.

XXX

Tinerii baschetbalişti ai CSM-ului Constanţa, antrenaţi de Bogdan Ivanovici, Mario Takacs Sixt şi Vladimir Mihai, participă, în week-end, la cel de-al doilea turneu al sezonului în European Youth Basketball League - EYBL U20, găzduit de capitala Ungariei, Budapesta. Programul include meciuri cu echipele Honved Budapesta, TSE Basket (ambele din Ungaria), cu Oasis BA (Anglia) şi CS Dinamo Bucureşti (România).

Lotul CSM Constanţa este alcătuit din: Robert Cosmeanu, Rareş Moise, Călin Vlad, Mario Ignat, Cezar Unitu, Vlad Ichim, George Marinescu, Rareş Croitoru, Sergiu Drăghici, Andrei Dobre, David Secăreanu, Mihai Călinţaru, Andrei Călinţaru, Andrei Constantin, Denis Paţă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7291 secunde