Sporturi de iarnă / Medalie de aur pentru România! Valentin Crețu, câștigătorul Cupei Națiunilor

100
Sporturi de iarnă / Medalie de aur pentru România! Valentin Crețu, câștigătorul Cupei Națiunilor - 1-1676033258.jpg

Articole de la același autor

Valentin Crețu (34 ani) este câștigătorul Cupei Națiunilor la sanie, sportivul român obținând acest rezultat remarcabil la competiția care s-a desfășurat, vineri, 10 februarie, pe pârtia din Winterberg (Germania).

20 de concurenți au luat startul, printre care și Jonas Mueller, austriacul care, acum două săptămâni, cucerea titlul de campion mondial la Oberhof. Experiența și determinarea și-au spus cuvântul, iar Valentin Crețu a stăpânit perfect sania și a înregistrat coborârea cu cel mai bun timp, surclasând sportivi din națiuni puternice în acesta ramură sportivă.

Astfel, Valentin a adus aurul pentru Româna, în timp ce Florian Mueller, din Germania, s-a clasat pe locul al doilea, iar Jonathan Eric Gustafson, din SUA, a completat podiumul, informează Federaţia Română de Bob şi Sanie.

„Se împlinesc, anul acesta, 23 de ani de când am făcut prima coborâre cu sania. Când sunt întrebat cât am muncit pentru un rezultat, fie după o medalie la Campionatul Național sau o medalie internațională sau o calificare la Jocurile Olimpice, îmi vine greu să spun o durată exactă de timp. Și asta pentru că, atunci când am început acest sport, mi-am dorit să devin cel mai bun. Consider că am muncit pentru acest rezultat din prima clipă în care m-am urcat pe sanie la pârtia de la Sinaia.

De-a lungul timpului, am întâlnit foarte mulți oameni care m-au ajutat, fiecare în felul lui și pe aceasta cale vreau sa le mulțumesc tuturor!

Această victorie pentru mine reprezintă răsplata sacrificiilor făcute de familie. Să fiu plecat atât de mult de acasă nu este ușor pentru ei. Tot efortul familiei, al tehnicienilor și al echipei mă motivează. Înseamnă că suntem pe drumul cel bun.

Mai avem trei etape în cadrul Cupei Mondiale, iar obiectivele noastre rămân aceleași: să reușim să scoatem maximul din fiecare coborâre, să ne păstrăm forma bună și să îmbunătățim materialele cât de mult putem. Timpul trece rapid, calificările pentru Jocurile Olimpice de iarna sunt după «colț», iar noi mai avem foarte multe lucruri de făcut”, a declarat Valentin Crețu, după obținerea medaliei de aur. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2725 secunde