Rugby / Meciul România - Uruguay va avea loc în Italia, la Verona. Partida cu Țările de Jos se dispută fără spectatori

129
Rugby / Meciul România - Uruguay va avea loc în Italia, la Verona. Partida cu Țările de Jos se dispută fără spectatori - 23447972410159499080048270255517-1635496294.jpg

Articole de la același autor

Programată inițial pentru data de 6 noiembrie, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, partida România - Uruguay va avea loc în cele din urmă în Italia, la Verona, pe stadionul din Payanini Center, duminică, 7 noiembrie, ora 15:00 (ora României), informează Federaţia Română de Rugby.

Din cauza situației sanitare existente în România în aceste zile, Los Teros au solicitat disputarea meciului într-o locație care să fie cât mai sigură pentru sănătatea jucătorilor în contextul pandemic actual.

Federația Română de Rugby și partenerul media, TVR, va face toate demersurile necesare pentru a transmite această partidă în România, pentru toți suporterii Stejarilor și ai rugbyului românesc.

De asemenea, din cauza situației epidemiologice din România, conform ultimelor măsuri de prevenire și combatere a efectelor pandemiei Covid-19, care au intrat în vigoare de luni, 25 octombrie, meciul pe care România îl va susține cu Țările de Jos, din 13 noiembrie, contând pentru ultima etapă a Rugby Europe Championship 2021, se va disputa fără spectatori.

„Deși nu ne place, înțelegem pe deplin decizia celor de la Uruguay de a nu dori să joace în România, pentru că dacă ne uităm pe ultimele statistici legate de evoluția pandemiei, suntem pe locul 1 în Europa la decese și infectări. Este o realitate care poate descuraja pe oricine, de aceea am acceptat propunerea de a juca pe teren neutru, într-o țară care în acest moment controlează foarte bine situația legată de Sars-Cov2. Vedem zi de zi ce se întâmplă lângă noi, cu prietenii și cunoscuții noștri, vedem presiunea care este pe sistemul medical. Trebuie să fim solidari și să încercăm ca toți, prin eforturile noastre unite să oprim această pandemie. Din păcate, și sportul plătește un preț destul de mare, iar în acest moment acest preț este disputarea meciurilor fără spectatori”, a declarat președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache.

În ceea ce privește ultimul meci din luna noiembrie, cel cu Tonga programat pentru data de 20 noiembrie, ora 17:30 (în direct pe TVR 1), la București, pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, Federaţia Română de Rugby va reveni cu detalii legate de acesta în funcție de evoluția situației sanitare.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Rugby / Rugby Romania 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6764 secunde