Rugby / Meciuri din campionatul Bulgariei, arbitrate de o brigadă din România

Joi, 01 Aprilie 2021, 16:01
268
O brigadă formată din Alexandru Ionescu, Cristian Șerban și Florin Bonea a arbitrat două partide din campionatul de rugby al Bulgariei, contând pentru sezonul regulat: Lokomotiv - Pernik 8-33 și NSA - Berkovica 7-85, ambele având loc la Sofia, informează Federaţia Română de Rugby.

„Avem o colaborare cu Federația Bulgară de Rugby din 2019, în ideea de a-i ajuta cu arbitri la meciurile la care solicită acest lucru. Este un prilej bun pentru arbitrii români tineri (şi nu numai) să oficieze și în alte campionate, să acumuleze experiență. Avem acest gen de parteneriate cu mai multe federații, însă, din păcate, din cauza contextului epidemiologic, nu au mai avut loc aceste solicitări internaționale, cu atât mai mult cu cât nici meciuri nu au fost.

De aceea, acum când a apărut solicitarea federației bulgare, chiar dacă nivelul meciurilor nu este foarte ridicat, am dorit să profităm de această oportunitate și să trimitem arbitri cu experiență, în ideea de a avea câteva partide de încălzire pentru momentul în care va debuta și la noi noul sezon competițional”, a declarat șeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, Paul Bărgăunaș.

Arbitrii români au mai oficiat și sezonul trecut în campionatul Bulgariei, atât la rugby XV, cât și la 7’s.

Foto: Federaţia Română de Rugby / frr.ro / Lyubomir Nikolov 

Pagina a fost generata in 0.3572 secunde