Franța A - România 20-16, în turneul IRB Nations Cup de la București

Rugby, nu jucărie!

844
Rugby, nu jucărie! - 188b896abf3fb373e9a04d708115c1f0.jpg
Naționala de rugby a României s-a dovedit a fi prea fragilă în duelul cu Franța A, din turneul IRB Nations Cup de la București. Ieri, "stejarii" au fost înfrânți, scor 16-20, ieșind astfel din lupta pentru titlul de campioni.

Meciul vedetă al etapei a doua a turneului de pe stadionul "Arcul de Triumf" a opus ambiției românilor fantezia franceză. Cu doi constănțeni în XV-le de start, Cătălin Nicolae și Daniel Carpo, naționala de rugby a României s-a bătut pentru un rezultat bun, dar n-a reușit să furnizeze surpriza, scorul final fiind 20-16 în favoarea "cocoșilor galici".
În celelalte partide ale zilei de ieri, s-au înregistrat următoarele rezultate: Scoția A - Uruguay 27-3 și Italia A - Rusia 35-3.
Etapa a treia (duminică, 21 iunie): Rusia - Uruguay (ora 16.00, netransmis în direct; ora 02.00, înregistrare la TVR 2), Italia A - România (ora 18.00, în direct la TVR 2), Franța A - Scoția A (ora 20.00).
Astfel, în bătălia pentru trofeu, se mențin doar formațiile Scoția A și Franța A. România, care avea drept obiectiv clasarea pe locul întâi, rămâne doar cu speranța că, pe acest schelet, va reuși, în campania de anul viitor, să își asigure calificarea la Cupa Mondială 2011.
România va reintra în preliminarii pe 6 / 7 februarie 2010, împotriva Spaniei, o săptămână mai târziu urmând să joace cu Germania, ambele partide pe teren propriu. La sfârșitul lunii februarie, tricolorii vor înfrunta Rusia, în deplasare, testele finale fiind cele cu Georgia și Portugalia.
***
Selecționata Stejarii București, reprezentanta României în Challenge Cup la rugby, va avea ca adversare în Grupa 1 formațiile Bourgoin, care i-a fost adversară și în ediția trecută și a fost finalista competiției, Leeds Carnegie, campionii Diviziei a doua engleze, și Overmach Parma, ocupanta locului patru în campionatul Italiei.
Stejarii îi vor avea ca adversari pe românii Bogdan Leonte, care joacă la Bourgoin, și pe Liviu Pascu, legitimat la Overmach.
Faza grupelor Challenge Cup va începe pe 8-11 octombrie și va dura până pe 21-24 ianuarie. Sferturile de finală se se vor juca pe 8-11 aprilie, semifinalele, pe 1-2 mai, iar finala, pe 21-23 mai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8231 secunde