Rugby: România a învins Uruguay cu 29-14, într-un meci-test disputat în Italia

182
Rugby: România a învins Uruguay cu 29-14, într-un meci-test disputat în Italia - rugby-1636299872.jpg

Articole de la același autor

Naţionala de rugby a României a învins cu scorul de 29-14 (13-14) reprezentativa Uruguay, într-un meci-test disputat duminică, pe arena ''Payanini Center'' din Verona (Italia).

Tricolorii şi-au luat astfel revanşa după ce în urmă cu 3 ani sud-americanii câştigau la Bucureşti, de asemenea într-o partidă-test, cu 27-20.

Pe stadionul din Verona, "Stejarii" au reuşit să se impună datorită unei reprize secunde în care au dominat categoric, după ce primul mitan a fost extrem de echilibrat.

Potrivit Agerpres, România a deschis scorul după doar 41 de secunde de la începerea confruntării, printr-un eseu reuşit de Florian Roşu, aflat la a doua selecţie la prima reprezentativă, şi transformat de Ionel Melinte.

Uruguay a redus din diferenţă prin lovitura de pedeapsă din minutul 5, transformată de Federico Favaro, dar Melinte a mai pus trei puncte în dreptul echipei noastre tot din acelaşi procedeu, în minutul 8.

În minutul 18, Rodrigo Silva a reuşit un eseu pentru Los Teros, netransformat, însă după alte 5 minute, Ionel Melinte a mai concretizat o lovitură de pedeapsă, scorul ajungând 13-8 pentru români.

Finalul primei părţi a aparţinut însă uruguayenilor care au mai fructificat două lovituri de pedeapsă, prin acelaşi Favaro, în minutele 30 şi 38, scorul pauzei fiind 14-13 pentru sud-americani.

Partea a doua a întâlnirii a aparţinut însă în exclusivitate tricolorilor, care au avut un joc mult mai incisiv şi mai precis faţă de cel din primele 40 de minute.

Eseul din minutul 48 izbutit de stelistul Hinckley Vaovasa şi transformat de Melinte a dat startul sarabandei de reuşite în dreptul ''Stejarilor".

Tot Melinte, aflat ''în picior" cum se zice, a mai concretizat alte trei lovituri de pedeapsă, în minutele 51, 58 şi 68, iar defensiva tricoloră şi-a făcut foarte bine treaba la rarele incursiuni ale adversarilor în 22-ul nostru, astfel încât scorul final a fost 29-14 pentru România.

Succesul naţionalei antrenată de Andy Robinson a fost unul important având în vedere că oponentă i-a fost o echipă calificată deja la CM 2023 din Franţa şi situată mai bine în ierarhia internaţională (locul 16, faţă de 18 al României).

''Stejarii" vor disputa sâmbăta viitoare, pe Stadionul naţional "Arcul de Triumf", o partidă contra Ţărilor de Jos, restanţă din Rugby European Championship, iar apoi, pe 20 noiembrie, vor disputa un meci-test contra Tonga în aceeaşi locaţie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 07 Noiembrie 2021
Stire din Sport : Fotbal: Aston Villa si-a demis antrenorul
Pagina a fost generata in 1.0534 secunde