Rugby / România, calificată direct la Cupa Mondială din 2023. "Nu este un cadou pe care îl primim"

76
Rugby / România, calificată direct la Cupa Mondială din 2023.
World Rugby a anunțat oficial, luni, 27 iunie, că a încheiat toate procedurile legate de apelul Federației Spaniole de Rugby în cazul sancțiunilor primite ca urmare a folosirii unui jucător ce nu îndeplinea condițiile de eligibilitate.

Comisia de Apel a World Rugby a respins apelul depus de forul iberic de specialitate a fost respins. Decizia Comisiei Independente numite de forul mondial care a analizat cazul rămâne neschimbată, precum și sancțiunile impuse de forul mondial. România se califică astfel direct la Cupa Mondială de Rugby din 2023 ce va avea loc în Franța.

România va evolua în Grupa B, alături de Africa de Sud, Irlanda, Scoția și echipa care se va califica din zona Asia/Pacific 1, urmând să dispute meciurile la Bordeaux și Lille.

„Stejarii” vor debuta cu Irlanda pe 9 septembrie, urmând să întâlnească apoi Africa de Sud pe 17 septembrie, Scoția pe 30 septembrie și echipa calificată ca Asia/Pacific 1 pe 8 octombrie.

„Suntem bucuroși că România a revenit la Cupa Mondială și este în acest moment singura națională masculină a țării noastre care participă la un eveniment global. Nu trebuie să diminuăm cu nimic meritul jucătorilor, pentru că ei au dus echipa România într-o poziție calificabilă, să nu uităm că în toamnă urma să participăm în Franța la turneul de recalificare. Nu este un cadou pe care îl primim, este un loc pe care echipa l-a obținut prin muncă. Eforturile au fost uriașe și trebuie să le mulțumim jucătorilor, antrenorilor și tuturor cluburilor care au contribuit la aceste meciuri disputate în ultimii ani”, a declarat președintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Rugby / Rugby Romania / Daniel Nechita 

Pagina a fost generata in 0.2097 secunde