Rugby-ul românesc, îndoliat! A murit, la numai 60 de ani, antrenorul Toma Iorga

201
Rugby-ul românesc, îndoliat! A murit, la numai 60 de ani, antrenorul Toma Iorga - 1-1642425979.jpg

Articole de la același autor

Rugby-ul românesc îmbracă din nou haine de doliu, după ce fostul antrenor Toma Iorga, cel care a format zeci de generații de rugbişti, s-a stins din viață, la vârsta de 60 de ani, informează Federaţia Română de Rugby.

De origine din București, Toma Iorga a început rugby-ul ca junior la Clubul Sportiv Locomotiva București, sub îndrumarea antrenorului Vasile Constantin-Mao, club cu care a ieșit campion național în 1978, după care a făcut pasul și spre antrenorat, fiind în paralel și jucător și antrenor.

La seniori, a jucat la Știința București, în timp ce cariera de antrenor, cea care avea să îi aducă cele mai frumoase satisfacții, și-a început-o la Liceul „Aurel Vlaicu”. După câțiva ani, și-a înființat propriul club, RC Magic București, cu care a câștigat titlul de campion național. A continuat apoi să antreneze la CS Metrorex și la Liceul CTMRTF București, actualmente Colegiul Tehnic „Dinicu Golescu”, unde activa și acum, cucerind și cu aceștia un nou titlul național de juniori.

Abilitățile de pedagog și felul în care lucra cu jucătorii l-au propulsat la conducerea lotului național de junori, unde a făcut echipă cu Dodo Muntean senior. Pasiunea și dedicația în creșterea juniorilor și modelarea caracterelor puternice ale acestora s-a reflectat în numeroșii jucători internaționali pe care i-a format.

Dragostea pentru rugby a insuflat-o și fiului său, Cezar, la rându-i, campion național de juniori.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Rugby / Rugby Romania 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4424 secunde