Rusia a obținut 410 milioane dolari în urma Jocurilor Olimpice de la Soci

69
Rusia a obținut 410 milioane dolari în urma Jocurilor Olimpice de la Soci - soci-1395683496.jpg

Articole recomandate

Veniturile generate de Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci se ridică la 1,5 miliarde de ruble (410 milioane dolari) a anunțat luni vicepremierul rus Dmitri Kozak, potrivit Agerpres.ro.
"Jocurile au fost un succes nu doar pentru construcția infrastructurilor și a siturilor sportive, ci și din punct de vedere comercial", a subliniat Kozak, citat de presa din țara sa.
Oficialul rus a adăugat că banii obținuți cu ocazia JO 2014 vor fi dedicați promovării sportului în rândul rușilor, unul dintre obiectivele anunțate de președintele Rusiei, Vladimir Putin.
Dmitri Kozak a precizat că aproximativ 400.000 de persoane au vizitat, în lunile februarie și martie, stațiunea Soci de la țărmul Mării Negre pe durata Jocurilor Olimpice și Paralimpice, care au contat pe sprijinul a peste 80.000 de angajați și voluntari.
Totodată, zeci de mii de soldați și membri ai forțelor de securitate au fost mobilizați timp de aproape două luni pentru menținerea ordinii cu ocazia Jocurilor de la Soci, desfășurate sub amenințarea rebelilor islamiști din Caucazul de Nord.
"S-a demonstrat că aceste măsuri au fost justificate. Jocurile s-au desfășurat în securitate. Atât sportivi cât și vizitatori s-au simțit în deplină siguranță", a mai spus Dmitri Kozak.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5034 secunde