Regata Mediului la yachting - multe veliere, același mesaj:

Să păstrăm Marea Neagră curată!

711
Să păstrăm Marea Neagră curată! - 76128f896de3c07b84f60965327751a3.jpg

Articole de la același autor

În premieră pe litoralul românesc, se va da startul unei competiții de veliere, ai căror skipperi transmit același mesaj: Să păstrăm Marea Neagră curată!

Organizată pe trei categorii de yachturi cu vele, Regata Mediului se desfășoară sâmbătă, 6 iunie, pe traseul Mangalia - Constanța. La linia de start, sunt așteptați pasionați ai yachting-ului din toată țara, ministrul Mediului, jurnaliști și multe vedete.
Regata este un eveniment organizat la inițiativa Ministerului Mediului, ca parte a campaniei "Săptămâna Mediului Tău", fiind concepută ca o cursă menită să atragă atenția asupra nevoii de a proteja Marea Neagră și biodiversitatea marină.
În competiție, se pot înscrie atât veliere de mici dimensiuni, cu o lungime de până la zece metri, cât și veliere mari sau de curse. Înscrierile se fac sâmbătă dimineață, la ora 8.00, iar startul se dă din portul turistic Mangalia. Echipajele concurente vor lupta ajutate doar de vântul din pânze, iar la sfârșitul competiției, câștigătorii fiecărei categorii vor fi premiați în cadrul unei petreceri organizate la Constanța. Locul I va fi premiat cu 1.000 de euro, locul al II-lea - cu 400 de euro și locul al III-lea - cu 300 de euro.
Miza cea mare a Regatei rămâne, însă, responsabilizarea față de mediul înconjurător și, implicit, față de Marea Neagră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9863 secunde