Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori

Să vină aurul! Bianca Mei-Roşu şi Iulian Chiriţă, în finala probei de dublu mixt

170
Să vină aurul! Bianca Mei-Roşu şi Iulian Chiriţă, în finala probei de dublu mixt - 26374913045078512492703857478360-1638794312.jpg

Articole de la același autor

Tricolorii au mare succes la Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori de la Vila Nova de Gaia (Portugalia). România a cucerit o medalie de bronz, prin echipa feminină Under-19, şi şi-a asigurat alte trei medalii, la dublu masculin (U19 şi U15) şi dublu mixt (U15), în cea din urmă probă miza fiind aurul sau argintul mondial.

Perechea formată din Iulian Chiriţă şi constănţeanca Bianca Mei-Roşu, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, s-a calificat în finala probei de dublu mixt a categoriei Under-15 din cadrul Mondialelor din Portugalia, după un parcurs de excepţie.

În optimi, constănţeanca şi partenerul său au învins, scor 3-0, dublul Martin Sip (Cehia) / Dheema Ali (Maldive), în sferturi, au trecut tot cu 3-0 de perechea Leonardo Kenzo (Brazilia) / Veranika Varabyova (Belarus), pentru ca, în semifinale, să-i spulbere, scor 3-0 (11-6, 11-4, 12-10), pe Yu-An Chang şi Pu-Syuan Cheng, din Taipei.

În meciul pentru titlul mondial, Iulian Chiriţă şi Bianca Mei-Roşu îi înfruntă pe japonezii Sora Matshushima şi Miwa Harimoto, care au dispus în cealaltă semifinală de polonezii Milosz Redzimski şi Mia Griesel.

„Este o performanţă extraordinară a sportivelor noastre şi a colectivului tehnic, pentru care merită toate felicitările. Trei dintre cele patru componente ale lotului României sunt elevele liceului nostru, antrenoarea este de la LPS, antrenorul federal, tot de la LPS, iar acasă, la Constanţa, o echipă lucrează zi de zi ca aceste performanţe să poată exista”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, prof. Andrei Szemerjai.

Alţi juniori români s-au calificat în optimile de finală ale probelor de simplu.

La Under-19, Eduard Ionescu l-a învins, cu scorul de 4-1, în 16-imi, pe canadianul Terence Yeung, în timp ce Darius Movileanu a dispus de cehul Ondrej Kvetonm, scor 4-2.

La feminin, Ioana Sîngeorzan nu i-a lăsat nici măcar un set taiwanezei Yi-Chen Hsu, scor 4-0, însă, din păcate, în aceeaşi fază a competiţiei, constănţeanca Elena Zaharia, de la LPS-CS Farul Constanţa, a fost învinsă, scor 0-4, de japoneza Haruna Ojio.

La Under-15, Dragoş Bujor, Iulian Chiriţă şi Bianca Mei-Roşu sunt calificaţi direct în optimi, sorţii scoţându-i în faţă constănţencei pe Dominika Wiltschkova, din Slovacia.

După ce s-au calificat în semifinale, asigurându-şi astfel un loc pe podium, perechile Darius Movileanu / Eduard Ionescu, la U19, şi Iulian Chiriţă / Dragoş Bujor, la U15, vor încerca să schimbe medaliile de bronz cu unele mai strălucitoare.

XXX

România participă cu 12 sportivi la Campionatul Mondial de tenis de masă rezervat juniorilor, turneu găzduit, între 2 şi 8 decembrie, la Vila Nova de Gaia.

Antrenori sunt Viorel Filimon, Anamaria Sebe, ambii din Constanţa, Mădălin Ionaşcu şi Emilian Bulbuc.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă / World Table Tennis

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4542 secunde