Șahiștii constănțeni, invitați la turneul Open de la Mamaia

2721
Clubul Sportiv Sissa Constanța organizează, duminică, 2 mai, de la ora 9.30, la restaurantul Dorna din Mamaia, un turneu de șah blitz Open, la care sunt invitați să participe toți jucătorii din localitate, legitimați sau nelegitimați.
"Se vor juca nouă runde, în sistem elvețian, la un timp de gândire de zece minute pentru întreaga partidă, iar primul criteriu de departajare va fi victoria directă. Concurenții trebuie să aibă un ceas de șah în stare bună de funcționare", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele clubului organizator, Antonio Rușa.
Cu ocazia turneului din Mamaia, șahiștii constănțeni vor face ultima repetiție a variantelor de joc înaintea deplasării la Cupa României, întrecere care va avea loc la Snagov, în zilele de 8 și 9 mai.
v v v
La Sofia (Bulgaria), a început meciul pentru titlul mondial la șah, în care campionul Viswanathan Anand (India) își pune în joc coroana în fața bulgarului Veselin Topalov. Întâlnirea se desfășoară de-a lungul a 12 partide, în caz de egalitate urmând a se disputa prelungiri.
În primul meci, Topalov a pornit hotărât, spulberându-l pe indian printr-un inspirat sacrificiu de turn. Lupta e departe, însă, de a se fi încheiat, Anand probabil s-a "încălzit" mai greu, reușind să restabilească egalitatea în partida a doua, 1-1. După o zi de pauză, marele maestru indian va avea piesele negre.
Interesant cum bulgarii au găsit două milioane de euro în plină criză pentru acest meci, în timp ce, la nord de Dunăre, acest lucru rămâne un vis irealizabil. Campionul va primi 1,2 milioane de euro, iar învinsul, "doar" 800.000 de euro.
v v v
A patra ediție a Turneului Regilor de la Bazna îl va avea drept cap de afiș pe șahistul nr. 1 al lumii, norvegianul Magnus Carlsen (19 ani, rating FIDE de 2813). Ceilalți cinci mari maeștri invitați de către organizatori - Romgaz și Asociația Clubul de Șah "Elisabeta Polihroniade" București - sunt Boris Gelfand (Israel), Wang Yue (China), Teimour Radjabov (Azerbaidjan), Ruslan Ponomariov (Ucraina) și Liviu-Dieter Nisipeanu (România).
Festivitatea de deschidere este programată pe 13 iunie, iar cea de premiere, pe 25 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Aprilie 2010
Stire din Sport : Constănțenii au "dezlegare" la maturi
Pagina a fost generata in 0.2323 secunde