Șahiștii români, medaliați la Europenele școlare de la Mamaia

561
Șahiștii români, medaliați la Europenele școlare de la Mamaia - sah-1560111437.jpg

Articole de la același autor

Delegația României a cucerit șase medalii - două de aur, trei de argint și una de bronz - la Campionatele Europene școlare care s-au încheiat, sâmbătă, la Mamaia, informează Federația Română de Șah. 


Medaliile de aur au fost câștigate de Ionuț Ognean, la categoria Open U15, și de Ema Obadă, la fete U15, argintul a fost obținut de George Stoleriu - U17, Pavel Nastore - Open U13 și Anastasia Leca - fete U7, în timp ce Vincențiu Savu și-a adjudecat bronzul la Open U7. 


Cu ocazia competiției, Federația Române de Șah a organizat, împreună cu Federația Europeană de Șah, la Centrul Expozițional Constanța, conferința intitulată "Educație prin șah", în cadrul Președinției României la Consiliul UE, informează Agerpres. 


Scopul conferinței s-a dorit a fi o prezentare a exemplelor de succes și a bunelor practici privind introducerea șahului în școli la nivel european. Au fost prezentate materiale din Italia - o serie de proiecte finanțate prin cadrul programelor Erasmus+, Ungaria - țară în care legendara șahistă Judit Polgar a implementat programe și metodici de predare a șahului, Polonia - strategia la nivel național pusă în practica de federația de șah din această țară cu Ministerul Educației, prin care șahul este utilizat ca mijloc de îmbunătățire a performanței la matematică, exemplele Suediei și Norvegiei de extindere a studiului șahului în școli, precum și exemple instructive din Israel și Turcia. 


A fost prezentată și situația din România, unde Ministerul Educației Naționale a reglementat modul de predare a șahului în școli, precum și posibilitatea copiilor ce nu pot desfășura activități fizice la ora de educație fizică să primească nota la șah. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4142 secunde