Mangalia ia atitudine

"Salvați luptele olimpice!"

361
Decizia de scoatere a luptelor din programul Jocurilor Olimpice este vehement contestată de practicanții și susținătorii acestei discipline de mare tradiție, care își doresc să transforme fiecare competiție într-un exemplu de solidaritate. 


Turneul de calificare la faza finală a Campionatului Național de lupte libere, desfășurat la Sala "Callatis" de la Mangalia, a constituit o bună oportunitate pentru luptători de a-și susține cauza. Astfel, ei au realizat o fotografie de grup, cu mesajul "Save Olympic Wrestling", pe care să o trimită pe adresa Comitetului Olimpic Internațional (CIO), ca dovadă că tinerii sportivi (și întregul ansamblu organizatoric din jurul lor) își doresc să păstreze luptele în programul Jocurilor Olimpice. 

"Este absurdă decizia CIO de a radia luptele din graficul JO. Această competiție supremă s-a născut în jurul luptelor și nu văd sensul pentru care o disciplină cu o așa uriașă tradiție ar trebui înlocuită. De aceea, atât Federația Română de Lupte, cât și celelalte foruri europene și mondiale caută, prin orice mijloace, soluții pentru a determina CIO să revină asupra acestei nedrepte hotărâri. Juniorii de azi pot fi campionii de mâine, iar ei au nevoie de motivație", a declarat, pentru "Cuget Liber", Lucian Luca, vicepreședintele FR de Lupte.

v v v

La turneul de calificare de la Mangalia, la care au participat aproape 250 de sportivi, luptătorii dobrogeni au avut evoluții onorante. Iată și locurile ocupate, pe cluburi: CS Mangalia (antrenor, Marian Oancea): Denisa Macovei (categoria 72 kg) - locul I, Mădălin Pîrvulescu (84 kg) - locul III, Nicoleta Popa (48 kg) - locul III, Simona Tudor (55 kg) - locul III, Liviu Costache (60 kg) - locul V; LPS "Nicolae Rotaru" CSS (antrenori, Ioan Giuglea și Valentin Dobrin): Ștefan Marin - locul II, Cristian Marin - locul IV. Toți sunt ca și calificați la turneul final al CN.

"A fost un turneu foarte puternic, primul desfășurat în noul sistem competițional al federației. Astfel, până la finală, vor fi două turnee de calificare, iar la finală, pe fiecare categorie, vor fi câte 6 sportivi, plus 2 invitați", a explicat președintele CS Mangalia, Ionel Luca.

v v v

Turneul de la Mangalia s-a bucurat de o numeroasă asistență, iar pe margine, printre supervisori, s-au aflat, alături de frații Ionel și Lucian Luca, principali organizatori ai evenimentului, personalități precum Simion Popescu, fost campion mondial, Elena Frîncu, membru al Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mărțișor Hondrilă, fost membru al Biroului Federal al FRL, Gigi Pambuca, președinte al Asociației Județene de Lupte Constanța, Dragoș Dima, vicepreședinte al Asociației Sportive Municipale Callatis mg Mangalia și mulți alții.

v v v

La turneul de calificare al Campionatului Național de lupte greco-romane, desfășurat la București, LPS "Nicolae Rotaru" CSS a înregistrat următoarele rezultate: Iulian Grăjdan (55 kg) - locul I, Stelian Motoloi (55 kg) - locul III, Sebastian Agrigoroșoaei (74 kg) - locul III. Toți trei sunt ca și calificați la finală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6066 secunde