Un fost sportiv a returnat medalia olimpică de aur ca protest față de excluderea luptelor de la JO

183
Un fost sportiv a returnat medalia olimpică de aur ca protest față de excluderea luptelor de la JO - 2012summerolympicsgoldmedal-1361381748.jpg
Fostul luptător bulgar Valentin Iordanov a returnat Comitetului Olimpic Internațional medalia de aur cucerită la JO de la Atlanta, în 1996, în semn de protest față de intenția Comietului Executiv al CIO de a exclude luptele din programul olimpic.


Iordanov, în vârstă de 53 de ani, este președintele în exercițiu al Federației Bulgare de Lupte. În palmaresul său mai figurează șapte tilturi mondiale și tot atâtea europene.


El a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că încearcă astfel să se alăture Federației Internaționale de Lupte (FILA) și altor foruri naționale care fac eforturi ca acest sport să fie păstrat în programul Jocurilor Olimpice, informează novinite.com.
Comitetul Executiv al Comitetului Internațional Olimpic a decis, la 12 februarie, să propună scoaterea luptelor din rândul sporturilor olimpice de bază, începând cu ediția din 2020 a Jocurilor Olimpice de vară.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Februarie 2013
Stire din Economie : Protest spontan la TAROM
Pagina a fost generata in 0.3615 secunde