SCANDAL LA CSS 1: De ce tace directorul Cristiana Costara?

1376
8
SCANDAL LA CSS 1: De ce tace directorul Cristiana Costara? - cristianacostaragf1-1351542440.jpg
În ediția de ieri a ziarului nostru, antrenorul emerit Mihail Făgărășan lansa un atac dur la adresa directorului Clubului Sportiv Școlar nr. 1 Constanța, prof. Cristiana Costara, pe care o nume drept principal vinovat pentru declinul instituției și căreia îi cerea să își dea de îndată demisia. 

Încheiam articolul cu pricina spunând că așteptăm un punct de vedere și din partea directorului, însă dinspre CSS 1, tăcere! Firesc, mi se părea să existe o poziție, să fie exprimată o opinie. O așteptăm, în continuare. 

Până atunci, vă prezentăm alte opinii, de data aceasta ale cititorilor noștri, care au postat comentarii la articolul de ieri. Unii sunt de partea lui Făgărășan, alții de partea Cristianei Costara. Cert este că situația conflictuală există și nu ar strica un arbitraj neutru, cel mai indicat din partea Inspectoratului Școlar. 

Dar iată ce au scris cititorii: 

"În ceea ce privește gimnastica, eu cred că nu este vina doamnei Costara. Sunt puține persoanele care știu ce se întâmplă în sala de gimnastică. Au mai fost sportive care au ajuns la lotul național, avem una și acum, care, atunci când a avut o problemă (de sănătate, și nu din vina ei), a devenit o persoană lipsită de importanță. Singura care s-a implicat în problemele lor a fost doamna Costara. După părerea mea, e vina altor persoane pe care nu le mai interesează sportivele accidentate. Cred că ar trebui să se caute și în alte părți vinovați". (Gimnasta) 

"Domnul Făgărășan e sămânță de scandal. El a ieșit la pensie, a uitat să spună că și el era director când s-au luat toate acele decizii, urât caracter să arunci cu noroi în colegii care în timp te-au sprijinit. El nu a fost umilit niciodată, din contră, mereu încearcă prin minciună și pe neștiința altora să-i umilească pe alții". (Matei) 

"După cum spune dl. Făgărășan, trag concluzia că cei care conduc anumite echipe nu sunt altceva decât interpuși care să facă așa după cum dictează dinozaurii sportului, care par să nu mai fie la curent cu realitatea sportului la nivel global. Lăsați antrenorii tineri să-și construiască cu personalitate viitorul". (Ex-sportiv) 

"Domnul antrenor Mihail Făgărășan este un om care spune lucrurilor pe nume și de aceea uneori deranjează. Consider că are dreptate, pentru juniori, pentru sport, în general, cei «de sus» se pare că nu-și prea bat capul, nu știu decât cum să-și țină mai bine de scaun. Păcat, mare păcat, deoarece sunt mulți copii talentați, care chiar își doresc să facă sport de performanță, însă nu sunt lăsați!" (Handbal) 

"Poate ar trebui să o întrebați pe directoarea Costara ce a făcut pentru acest club în afară de achiziționarea costumelor de gimnastică de la sora ei care are o asemenea fabrică. Întrebați părinții din grupele noastre, să vedeți cum li se cer bani în acest sens". (Părinte) 

"Eu cred că vorbiți în necunoștință de cauză. Am copilul la gimnastică de 6 ani și în tot acest timp nu a existat nimeni care să pretindă bani sau alte favoruri. Am legătură cu majoritatea părinților de la ritmică și nu a reclamat nimeni un asemenea incident. Doamna Costara a făcut și face tot ce poate pentru bunul mers al lucrurilor, să nu uităm că sportul la nivel național este pe o pantă descendentă. Daca vreun profesor de la ritmică a cerut bani, vă rog să luați legătura cu reprezentantul părinților". (Părinte)

"Domnule Făgărășan, de ce nu stați acasă să vă odihniți? Poate sunteți obosit de la antrenamentele cu grupa de copii antrenați contra cost, sau poate nu vă mai puteți desfășura antrenamentele contra cost gratuit la Sala Sporturilor, și de asta sunteți supărat. Sau poate sunteți supărat deoarece nu mai aveți contract de colaborare cu CSS 1 ca anul trecut, sau poate nu mai puteți merge gratis în deplasări în vizită la rude (vezi Bistrița). Mai bine stați acasă și odihniți-vă. Ați și făcut lucruri bune pentru CSS 1, de ce aruncați cu noroi?" (Părinte) 



Acest șir al acuzelor (și nu este un caz singular când între profesori de altfel respectabili apar conflicte), venite pe fondul a multor nemulțumiri generate în special de lipsa banilor, mă determină să susțin tot mai puternic ideea ca astfel de structuri să fie conduse de manageri care să nu provină din lumea sportului, care să fie angajați pe bază de concurs, pe perioadă determinată, cu obiective, responsabilități și recompense bine stabilite. Acest manager să aibă unul-doi adjuncți de specialitate și în niciun caz să nu se mai ajungă în situația în care antrenorilor să li se ceară să aducă bani pentru a putea deplasa sportivii la competiții. Dar, despre acest subiect, într-o ediție viitoare! 


Comentează știrea

COSTARA
30 octombrie 2012
CSS

DOAMNA COSTARA E PREOCUPATA DE GIMNASTICA NU DE TOATE SECTIILE NU SE COMPARA NICI DE DEPARTE CU BUCOVALA SAU SORIN POPESCU DE EXEMPLU. E GREU SA FII DIRECTOR CIND NU STAPINESTI PROBLEMA, CEL MAI BINE AR FI SA SE OCUPE IN CATEDRA EI DE GIMNASTICA. MISU FAGARASAN SPUNE LUCRURILOR PE NUME SI ASTA DERANJEAZA!

viorel
30 octombrie 2012
articol

fagarasanule,milog ai fost,milog ai ramas.caracter zero. categoria oamenilor mici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

adi
30 octombrie 2012
MOISE

In primul rant trebuie sa va atrag atentia ca d-nul Moise are un randament f.f. slab la grupele de juniori. Atat juniorii II cat si III, au ajuns ciuca batailor( au luat bataie si de la Navodari sau Cernavoda, echipe cu un slab potential handbalistic, sa nu le zic DESCULTI).In loc sa aibe bunul simt si sa lase pe alt profesor, sa antreneze echipele de juniori de le handbal, caci dansul este depasit total, tot trage de scaun si ambele echipe se duc in jos.La o sedinta a consiliului de administratie, in care se propunea schimbarea lui, toti prietenii de pahar al lui Moise au votat impotriva schimbarii. Si asa echipele de juniori II si III vor pierde in continuare toate meciurile pe care le au de disputat in grupe.MOISE nu te incapatina,,,,,, daca vrei binele acestor doua echipe. KARMA.

De prin lumea sportului
30 octombrie 2012
Marea vrajeala

Toti care comenteaza au dreptate in felul lor. O problema ramane insa de baza : dna Costara nu este un bun manager daca institutia sa a ajuns la rezultate catastrofale. Indiferent cine e de vina, managerul are cea mai mare responsabilitate. Moise nu e singurul din catedra de handbal. De asemenea, pe langa hanbal mai e si baschetul care s-a dus la fund de mult. Voleiul e pe duca. Despre ce vorbim ? Despre merite la Costara ? Hai sa fim seriosi... Mai mult decat o simpla profesoara nu poate. Asta e limita ei si trebuie sa acceptam toti realitatea. Din pacate, css-ul nu cred ca mai poate fi salvat, mai ales in conjunctura actuala !

Dana
31 octombrie 2012
Costara

Sunt de acord cu Viorel. Acest nimic, fagarasanu, il scriu cu f mic ca asa merita, arunca cu noroi in doamna Costara pentru ca nu mai are facilitatile pe care le avea. Antrena pe bani si acum nu mai are pozitie la Sala Sporturilor. Nu mai poate el sa-si faca smecheriile. Sa stea dracului acasa ca e pensionar. A primit cumva bani de la Elena Buhaiev s-o denigreze pe Costara? Un nemernic, a fost tot timpul pus pe scandal. De ce nu a cerut demisia Cristinei Costara cand era adjunct? Atunci nu stia ca gimnastele isi iau costume de la sora ei ? Si care-i problema, atata timp cat nu gasesti asa ceva pe piata? Trebuiau luate de undeva.Si asta nu s-a intamplat acum cand e directoare. Sa fim seriosi, omul e dus cu capul, pe el nu-l intereseaza problemele CSS-ului ci faptul ca nu-si poate lua el banul de la grupele cu care lucra, ca e pensionar. Sa fim serios, fagarasanu justitiarul ? Si cand era el director adjunct erau aceleasi probleme. Despre ce vorbim ????????, ,,domnule din categoria oamenilor mici,, (chiar mi-a placut Viorel)

Dana
31 octombrie 2012
Viorel

Domnule Viorel, mi-a placut articolul dvs. Scurt, la subiect. Asa este! Aveti perfecta dreptate ! Asta e fagarasanu.

Răspuns la: articol
Adăugat de : viorel, 30 octombrie 2012
fagarasanule,milog ai fost,milog ai ramas.caracter zero. categoria oamenilor mici!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Popescu
3 noiembrie 2012
Probleme

Domnul fagarasanu este un prof. pensionar . In loc sa se distreze sa-si vada de sanatate foloseste aceleasi practici ca atunci cand era activ. Sa nu uite ca a fost dir. adj. al acestei institutii si contributia lui a fost zero. Doamna Costra de ce v-ati legat la cap cu un astfel de om ( bun specialist ) cu un caracter mizerabil ? Cat a fost activa doamna Frincu proceda la fel . O reclama la toate institutiile sportive . Mi-e rusine cu astfel de oameni .

Observator
5 noiembrie 2012
CSS 1

Vis-a-vis de dl antrenor Fagarasanu, am de spus doar atat: un bun profesionost, chiar daca e pensionar. Din alta perspectiva, catedra de handbal este imbatranita chiar daca cuprinde nume sonore. Nume ca Puscasu, Fagarasanu, Musi, au facut istorie in handbalul constantean si merita tot respectul si consideratia noastra, insa e cazul sa se retraga frumos si sa ne lase sa-i pastram in amintire ca pe niste antrenori straluciti care au adus glorie si onoare sportului constantean la nivel national si international prin rezultatele personale si prin valorile individuale pe care le-au produs de-a lungul timpului. Ne trebuie antrenori tineri, cu metode noi, cu pofta de munca si vitalitate. Cat despre doamna directoare, nu pot spune decat ca a luptat mult pentru a obtine fonduri ca sa demareze constructia din curtea CSS-ului, care speram ca va ajunge o sala de sport, inainte ca ganeratiile de azi sa ajunga la maturitatea sportiva. Ar fi bine pentru club sa aibe un director tanar,( dl profesor Buzan nu a avut sustinere) dar din pacate suntem cu totii subjugati clasei politice conducatoare din Constanta si nu ne putem permite sa emitem prea mari pretentii. Cu parere de rau, ne zbatem intr-o saracie lucie si nici un director nu va putea rezolva aceste probleme si nu stiu cine va putea salva de la pieire acest club! Rusine politicienilor locali, care, daca nu au nimic de castigat, nici nu se implica!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0093 secunde