Scandalul dopingului! Decizii ce afectează Jocurile Olimpice

115

Articole recomandate

Comitetul Interna-țional Olimpic (CIO) va lua o decizie cu privire la participarea sportivilor ruși la JO de iarnă 2018 de la Pyeongchang în decembrie, în condițiile în care audierile sunt în desfășurare pe marginea sistemului de dopaj instituționalizat în sportul din această țară, scrie AFP. 


Ancheta CIO și numeroasele audieri ar trebui să fie finalizate la sfârșitul lunii noiembrie, ceea ce va permite Mișcării Olimpice să ia o decizie în decembrie, au decis participanții la al 6-lea Summit olimpic, care a avut loc la Lausanne, prezidat de Thomas Bach. 


Cu patru luni înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2018 (9-25 februarie), Comitetul Internațional Olimpic încearcă să stabilească în ce condiții ar putea participa sportivii ruși, în ciuda scandalului de dopaj care îi afectează. 


CIO a înființat două comisii însărcinate cu anchetarea cât mai precisă a acuzațiilor referitoare la JO 2014. Rapoartele celor două comisii urmează să servească drept bază pentru stabilirea de către CIO a eventualelor sancțiuni împotriva Rusiei. 


Președintele forului olimpic mondial, germanul Thomas Bach, a cerut comisiei Schmid să-și prezinte raportul înainte de sfâr-șitul anului.


La jumătatea lunii septembrie 2017, la Lima, în plină sesiune a CIO, 17 organizații națio-nale antidoping, în frunte cu cele din SUA, Marea Britanie și Franța, cărora li ,s-au alăturat și altele ulterior, au cerut excluderea Comitetului olimpic rus de la JO 2018.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3343 secunde