Jocurile Olimpice de la Rio, momentul adevărului pentru sportul românesc: cea mai slabă prestație din istorie

254
2
Jocurile Olimpice de la Rio, momentul adevărului pentru sportul românesc: cea mai slabă prestație din istorie - jocurileolimpice-1471882070.jpg

Articole de la același autor

Cel mai important eveniment sportiv de pe mapamond a ajuns la final, duminică, 21 august. Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro vor rămâne mult timp în amintirea oamenilor care trăiesc în această sferă a naționalismului, care iubesc și se implică în sport. România a fost prezentă în Brazilia cu o delegație de 96 de sportivi, plus alte 7 rezerve, care a reușit să cucerească cinci medalii: una de aur, una de argint și trei de bronz. A fost cea mai slabă reprezentație a tricolorilor la întrecerile olimpice din ultimii 60 de ani. În clasamentul final pe medalii România s-a clasat pe locul 47, dintr-un total de 78 de țări premiate, fiind depășită de performanțele sportivilor din Indonezia, Etiopia, Armenia, Belarus, Georgia, Thailanda sau Cuba. Dacă ne consolează în vreun fel, i-am întrecut la limită pe cei din Bahrain (48), Vietnam (49), Bahamas (51), Fiji (54) sau Kosovo (55). 


În ultima zi de concurs, sportivul român de origine rusă Albert Saritov a cucerit medalia de bronz la lupte libere, la categoria 97 kg, după ce l-a învins în meci decisiv pe georgianul Elizabar Odikadze. Este prima medalie adusă de Federația Română de Lupte după 24 de ani, de la reușita lui Ioan Grigoraș (130 kg, greco-romane), la Barce-ona.


"Cu un ochi râd că am adus medalie României după 24 de ani, dar cu altul plâng că nu a fost aurul. Dar fac o promisiune, că nu mă voi lăsa de lupte până la Tokyo și atunci voi lua medalia de aur. Le promit românilor că voi mai aduce medalii pentru ei", a declarat Saritov.


Mândria României au fost însă fetele de la spadă, unde România a câștigat medalia de aur prin Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu și Loredana Dinu. Argintul a fost adus de tenis prin pe-rechea masculină formată din Horia Tecău/Florin Mergea, în timp ce medalii de bronz au mai câștigat Gabriel Sîncrăian la haltere (cat.85 kg) și canotoarele de la 8+1 (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Laura Oprea, Adelina Boguș, Andreea Boghian și Daniela Druncea). 


Rezultate notabile au mai obținut gimnastul Marian Drăgulescu la sărituri - locul 4, Corina Căprioriu la judo, cat. 57 - locul 5, Alin Alexuc la lupte greco-romane, cat 98 kg - locul 5, sabrerul Tiberiu Dolniceanu - locul 5, gimnastul Andrei Muntean - locul 6 la paralele, Andreea Chițu, judo, cat. 52 kg - locul 7 și gimnasta Cătălina Ponor - locul 7 la bârnă. Comitetul Olimpic și Sportiv Român va premia sportivii care s-au clasat în primele șase poziții cu sume cuprinse între 7.000 și 35.000 de euro. De asemenea, unul din partenerii COSR-ului va aloca câte un automobil de teren fiecăruia dintre medaliați.


În rest, eșecuri peste eșecuri, multe dintre ele asumate. Nimeni nu se gândea că vom obține medalie la atletism, însă din cei 22 de sportivi prezenți la Rio niciunul n-a intrat măcar în top 10. Handbalul a clacat, medaliatul cu aur la Londra în proba de 10 m pușcă aer comprimat, Alin Moldoveanu, s-a clasat pe locul 19, iar tenisul de masă a fost "executat" în stil asiatic. Nu ne mai rămâne decât să punem stop, și să așteptăm reacția promptă promisă de către Ministerul Tineretului și Sportului, prin vocea ministrului Elisabeta Lipă, dar și a COSR-ului. 


Comentează știrea

Vasea
23 august 2016
Ati distrus tot

Lasati copiii sa faca sport cu profesori de specialitate ,nu cu d.na invatatoare in clasa,doamnelor si domnilor de la ministere si inspectorate scolare,munciti in slujba cetateanului nu cum munciti si percutati la comanda politicienilor care v-au pus in functii

ion
23 august 2016
sport

cum arata societatea asa este si sportul , cu toti hotii la guvernare

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3449 secunde