JO de la Rio. Cătălina Ponor continuă cursa spre aurul olimpic

336
JO de la Rio. Cătălina Ponor continuă cursa spre aurul olimpic - catalinaponor-1470673971.jpg

Articole de la același autor

Gimnasta Cătălina Ponor s-a calificat în finala de la bârnă a concursului feminin, urmând să se lupte pentru medalie pe 15 august. Ponor a fost notată cu 14.900 și a ocupat poziția a 5-a. Sportiva de la CS Farul Constanța a concurat și în calificările de la sol, unde a primit 14.200, insuficient pentru calificarea în finală. 


"Sunt în finala olimpică la bârnă și încă mi se pare că trăiesc un vis! Trei ani în care am stat departe de gimnastică, întoarcerea în sală în aprilie 2015, operația la tendonul lui Ahile, 5 luni de recuperare și momentul de acum, unica mea șansă să obțin ce îmi dresc. Da, da, trăiesc un vis. Și mai am o finală până îl voi îndeplini. Sper din toată inima să reușesc. Hai România!", a scris Cătălina Ponor pe contul personal de Facebook. 


Constănțeanca Elizabeta Samara a fost învinsă clar de chinezoaica Ding Ning cu scorul de 0-4 (5-11, 8-11, 5-11, 2-11), ieri dimineață, în turul al treilea al competiției de simplu la tenis de masă. Sportiva de la CS Farul Constanța nu a avut nicio șansă împotriva vicecampioanei olimpice, ridicându-se la nivelul chinezoaicei doar în setul al doilea. 


Și Ovidiu Ionescu a fost eliminat în turul al treilea în proba de simplu, de portughezul Marco Freitas, scor 1-4 (9-11, 11-1, 5-11, 7-11, 9-11). 


Înotătorul român Robert Glință (19 ani) s-a calificat în finala probei de 100 metri spate din cadrul concursului de natație, după ce a reușit să termine pe locul al patrulea seria sa semifinală, cu timpul de 53 sec. 34/100. Dacă va reuși să obțină o medalie, Glință ar deveni al doilea înotător român medaliat olimpic din istorie, după constănțeanul Răzvan Florea (bronz, 200 m spate), la Atena, în 2004. Echipa formată din înotătorii români Marius Radu, Daniel Macovei, Alin Coste și Norbert Trandafir a ratat calificarea în finala probei de ștafetă 4x100 metri, după ce a ocupat locul 15 în serii. 


Perechea română Andreea Mitu / Raluca Olaru s-a calificat în turul secund al probei de dublu feminin, după ce a trecut în două seturi, scor 6-3, 6-4, de unguroaicele Timea Babos/Reka-Luca Jani. Mitu și Olaru vor juca în turul secund împotriva perechii Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia, cap de serie nr. 7). În proba de simplu, Irina Begu a fost învinsă surprinzător de japoneza Nao Hibino, scor 4-6, 6-3, 3-6, în primul tur. Chiar dacă a înlocuit-o pe Jelena Jankovic, Andreea Mitu nu a avut nicio șansă împotriva ibericii Garbine Muguruza, scor 2-6, 2-6.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5426 secunde