Scrimă: Echipa feminină de spadă a României, medaliată cu bronz la Europenele de cadeți

102
Scrimă: Echipa feminină de spadă a României, medaliată cu bronz la Europenele de cadeți - spadajocurileeuropenedelabaku-1457164880.jpg

Articole recomandate

Echipa feminină de spadă a României a cucerit medaliile de bronz, vineri, la Campionatele Europene de scrimă pentru cadeți de la Novi Sad (Serbia), după ce a dispus în finala mică de Germania, cu 45-29, scrie Agerpres.


Echipa alcătuită din Bianca Benea (CSM Oradea), Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș), Alexandra Predescu (CSA Steaua) și Denisa Barosan (CSA Steaua), antrenată de Nicolae Ille, a trecut în optimi de Estonia cu 45-26, în sferturi a dispus de Ucraina cu 45-36, iar în semifinale a cedat cu 31-38 în fața Italiei, potrivit site-ului Federației Române de Scrimă.

Italia a cucerit, ulterior, medaliile de aur, învingând Rusia în finală, cu 45-32.

Echipa masculină de sabie cadeți a terminat pe locul 8, în componența Matei Aniculoesei (CSA Steaua), George Dragomir (CSS Slobozia), Alexie Alupei (CS Riposta) și Vlad Grădișteanu (ACS Duel). Tinerii scrimeri români au trecut în optimi de Georgia, cu 45-40, în sferturi a cedat cu 23-45 în fața Rusiei, pentru ca apoi să piardă ambele meciuri de clasament, 39-45 cu Turcia și 42-45 cu Spania.

Aurul a revenit Rusiei, după ce a dispus în finală de Italia, scor 45-38, în timp ce medaliile de bronz au fost adjudecate de Franța, victorioasă în fața Poloniei, cu scor de 45-43, în finala mică.

Echipa feminină de floretă, alcătuită din Anca Săveanu (CSA Steaua), Rebeca Cândescu (CSA Steaua), Raluca Drăghici (CS Farul Constanța) și Raluca Văcărașu (CS Farul Constanța), a pierdut meciul din optimi cu Marea Britanie, scor 40-45, iar apoi a câștigat meciurile cu Serbia (45-15), Slovacia (45-32), Ucraina (45-38), ocupând în final locul 9.

Titlul a fost adjudecat de Rusia, care a trecut în finală de echipa Germaniei, scor 35-34, iar bronzul a revenit Italia, care a învins Polonia, scor 45-38, în finala mică.

România a încheiat cu un bilanț de trei medalii de bronz Europenele de cadeți de la Novi Sad, după cele cucerite de Silviu Roșu, luni, în proba individuală masculină de floretă a cadeților, și de Anca Săveanu, marți, în proba individual feminină de floretă a cadetelor, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4738 secunde