RCJ Farul - Dinamo, derby-ul Diviziei Naționale de rugby

Concurs Secția de "chirurgie"

492

Articole de la același autor

Cel mai tare meci al etapei a cincea a Diviziei Naționale de rugby, Seria I, RCJ Farul - Dinamo, se joacă, sâmbătă, la Constanța, iar echipa care va avea un jucător cu picior de "chirurg", capabil să transforme tot, își va spori șansele de câștig.

Fără victorie în ultimele cinci partide directe, rugbiștii de la RCJ Farul simt că a venit momentul să pună pe Dinamo cu botul pe labe. Mult întărită față de sezonul precedent, formația alb-albaștrilor anunță că centrul de greutate al rugby-ului românesc se va muta, cât de curând, pe litoral.
O statistică realizată de rugby.ro scoate la iveală faptul că, cel puțin în ultima partidă, din semifinalele campionatului trecut, Farul a pierdut pentru că a ratat mult din lovituri de penalitate. Între timp, clubul constănțean a adus un șuteur foarte bun, tocmai din Noua Zeelandă, Ben Aoina, acesta remarcându-se și în partidele internaționale, cu reprezentativa României și cu selecționata Stejarii București.
"Întotdeauna, șutul este important în jocul de rugby, atât în câmp, cât și în momentele fixe. Dar, echipa nu trebuie să se bazeze pe asta. Noi trebuie să marcăm eseuri și, dacă eu le voi transforma, cu atât mai bine. Cu Dinamo, va fi cea mai tare partidă a anului", a declarat Aoina.
Rugbistul spune că, deși în lotul Farului sunt jucători din România, Georgia, Noua Zeelandă, Samoa sau Namibia, problemele de comunicare nu sunt foarte mari și că toc-mai acest amalgam de naționalități ar putea fi cheia succesului.
"Un astfel de amestec de personalități, culturi și mentalități nu poate face decât bine echipei. Fiecare aduce cu sine ce are mai bun și astfel progresăm. Ne înțelegem mai greu, e drept, engleza este limba de bază, dar pe teren jucăm ca o echipă", a explicat Ben Aoina.
Derby-ul RCJ Farul (2, 20 p) - Dinamo (1, 20 p) începe la ora 11.30 (în direct la TVR 2) și este condus la centru de Gheorghe Sabău (Cluj), cel mai bun arbitru român al momentului. Judecători de margine - Radu Petrescu și Horea Meseșan; arbitru de rezervă - Robert Diaconescu.
Celelalte partide ale rundei: Olimpia București - CFR Brașov, U Cluj - Bucovina Suceava.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0466 secunde