Simona Halep, cea mai bună clasare din carieră

207
Simona Halep, cea mai bună clasare din carieră - simonahalep-1392665226.jpg

Articole de la același autor

Jucătoarea de tenis Simona Halep a urcat o poziție față de săptămâna trecută și ocupă locul 9, cea mai bună clasare din cariera sa, în ierarhia jucătoarelor profesioniste din lume (WTA), dată, ieri, publicității. 
Totodată, este cea mai bună poziție în clasamentul WTA pentru o jucătoare din țara noastră, după Irina Spîrlea, care a ajuns pe locul 7 în lume, și Virginia Ruzici, care a fost numărul 8 WTA. Ascen-siunea constănțencei poate continua în perioada următoare, având în vedere că se află la doar 100 de puncte de sârboaica Jelena Jankovic, aflată pe locul 7. 
În schimb, Sorana Cîrstea a mai coborât o poziție și se află acum pe 27, Monica Niculescu a urcat un loc și este pe 53, iar Alexandra Cadanțu staționează pe 60. 
În vârful clasamentului, Serena Williams continuă să aibă un avans considerabil, fiind urmată de chinezoaica Na Li și de poloneza Agnieszka Radwanska, care au urcat fiecare câte un loc, după ce Victoria Azarenka a coborât pe locul 4. 
v v v
La numai 22 de ani, Simona Halep a devenit, odată cu câștigarea turneului de la Doha, jucătoarea română cu cele mai mari premii câștigate din tenis în istorie, 2,74 de milioane de dolari, devansând-o în această ierarhie pe Irina Spîrlea, care a acumulat în carieră 2,654 de milioane de dolari. 
În clasamentul banilor câștigați de românce din tenis, după Halep și Spîrlea urmează Sorana Cîrstea, cu 2,623 de milioane de dolari, și Monica Niculescu, cu 2,483 de milioane de dolari. 
Victoria repurtată în finala de la Doha, în fața germancei Angelique Kerber, i-a adus Simonei Halep un cec în valoare de 441.000 de dolari, ceea ce reprezintă cel mai mare premiu obținut de un român la un turneu de tenis. Precedentul record era deținut de Andrei Pavel, care, în 2001, se impunea în turneul de Masters Series de la Montreal și intra în posesia unui premiu de 400.000 de dolari. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Sport : SIMONA HALEP A CÂȘTIGAT FINALA DE LA DOHA!
Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Sport : Tenis / Radwanska se teme de Simona Halep
Pagina a fost generata in 1.8987 secunde