Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului

Simona Halep face senzație la Melbourne

588
Simona Halep face senzație la Melbourne - 11f1c752c87d9b31d7e943633908ed7f.jpg
Constanța are doi reprezentanți la Australian Open: Simona Halep și Horia Tecău. Sportiva de la malul mării merge "ceas", contabilizând deja două victorii, în timp ce Tecău s-a oprit prematur, din pricina unui ghinion teribil.

Performanță excepțională a jucătoarei de tenis Simona Halep, de la CS Mamaia Idu / LPS "Nicolae Rotaru" CSS, care s-a calificat, în premieră, în turul trei al Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.
Constănțeanca a învins-o, ieri dimineață, scor 6-4, 7-6 (2), pe Alisa Kleibanova (Rusia, cap de serie nr. 24), într-o partidă contând pentru turul secund. Simona a început curajos întâlnirea și și-a adjudecat setul întâi, după 53 de minute. În parțialul al doilea, s-a desprins la 4-2, dar s-a văzut egalată, un moment care ar fi putut să o readucă în joc pe rusoaică. Kleibanova a găsit resurse pentru a împinge setul în tie-break, dar aici constănțeanca a câștigat de o manieră entuziasmantă.
Următoarea adversară a Simonei este Agnieszka Radwanska (Polonia), a 12-a favorită a competiției și locul 14 WTA.
Din păcate, tot în proba de simplu feminin, Sorana Cîrstea a fost învinsă, în turul doi, scor 3-6, 2-6, de Shahar Peer (Israel, cap de serie nr. 10).

Tecău, tras în jos de partener
Tot în turneul de la Melbourne, dar în proba de dublu masculin, perechea Horia Tecău (România) / Robert Lindstedt (Suedia, nr. 11) a ratat accesul în turul doi, fiind nevoită să abandoneze în partida din primul tur, disputată, ieri, în compania australienilor Colin Ebelthite și Adam Feeney.
Tenismanul constănțean și par-tenerul său debutaseră promițător, 6-4 în setul întâi, au condus apoi cu 1-0 în cel secund, dar, în acel moment, suedezul a anunțat că, din pricina unor probleme medicale, nu mai poate continua jocul.
Lui Horia Tecău nu-i mai rămâne acum decât concursul de dublu mixt, unde face pereche cu Betha-nie Mattek-Sands (SUA). Ei se vor duela în prima rundă cu perechea Lisa Raymond (SUA) / Wesley Moodie (Africa de Sud).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 06 Ianuarie 2011
Stire din Sport : O revenire fabuloasă
Pagina a fost generata in 0.289 secunde