La Snagov, Cupa României la șah pe echipe

Sissa s-a apărat eroic, Victoria a luat argintul

370
1
Zilele trecute, Sala Sporturilor din Snagov a fost gazda întrecerilor Cupei României la șah pe echipe, concurs la startul căruia s-au aliniat 23 de formații din toate colțurile țării.

Trei cluburi din județul Constanța și-au trimis reprezentanții la competiția de la Snagov. Dintre acestea, cea mai bună performanță a aparținut celor de la CS Victoria Techirghiol, team clasat pe poziția secundă la secțiunea masculină. Tot în proba băieților, CS Sissa Constanța a înscris trei echipe, care au încheiat turneul pe pozițiile 15, 21, respectiv 18. La fete, sportivele de la Callatis Mangalia au avut o prestație modestă, situându-se pe locul opt, ultimul.
"Cu toate că turneul a fost deosebit de puternic, poziționarea la mijlocul clasamentului nu ne poate mulțumi. De aceea, pe viitor, vom încerca să întărim lotul. Runda a șasea a programat meciul Sissa - Victoria, care a produs și prima surpriză: Dragoș Ciornei (ELO 2200), noua achiziție a clubului nostru, s-a apărat eroic și i-a smuls remiza mult mai experimentatului George Grigore (ELO 2517), mare maestru. O comportare meritorie a avut și Iulian Bugescu, participant pentru prima dată la o competiție de asemenea anvergură. Campionul Constanței, Marian Voicu, a ținut masa a treia a echipei, întâlnind adversari cu forță de joc, categoria maeștri internaționali, cărora le-a făcut față cu greu. La masa a doua, maestrul Marian Zaim a plecat ca din pușcă - 4 victorii din 4 partide. În schimb, în runda a cincea, hipnotizat parcă de frumusețea tinerei sale adversare, a gafat mutare după mutare, pierzând partida, lucru care se pare că l-a demoralizat complet. La masa întâi, o evoluție senzațională a avut D. Ciornei, care l-a spulberat, printre alții, pe marele maestru Constantin Ionescu, de la Șah Club Snagov, jucător profesionist o viață întreagă", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Sissa, Antonio Rușa.

Trofeul a revenit clubului Dinamo
Conform regulamentului de concurs, sistemul de punctaj a fost de două puncte pentru victorie, un punct pentru remiză și zero puncte pentru înfrângere. În situațiile de egalitate de puncte, primul criteriu de departajare a fost victoria directă, iar al doilea - punctajul de partidă.
Cupa României a fost câștigată, pentru al doilea an consecutiv, de Dinamo București, echipă ce a condus din prima rundă, dând senzația că se distrează cu celelalte formații. Arbitrii n-au avut niciun fel de probleme, atmosfera de fair-play domnind în spațiul de joc.

Comentează știrea

sorin
27 iulie 2013
sah

HOȚ în costum, caută sponsori...răspunde la numele de TONY

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6445 secunde