Soarta a 10 milioane de euro, pe mâna unui… copil. De ce nu trebuie "răstignit" Vlad și ce investiție trebuia făcută

7009
Soarta a 10 milioane de euro, pe mâna unui… copil. De ce nu trebuie

Articole de la același autor

FCSB a ratat calificarea în grupele Europa League și totodată a scăpat printre degete 10 milioane de euro, bani care ar fi susținut enorm performanța.

În ciuda eșecului, trupa și mai ales ideea de joc transmisă de Nicolae Dică nu au fost deloc rele. Ce i-a lipsit însă FSCB-ului? Cu regret o spun, și nu doar prin prisma gafei de proporții comise de Vlad: un portar bun! Un portar care să inspire siguranță colegilor de echipă, un portar care să îți mai preia din presiune, să știi tu, ca apărător, că cineva acolo, în spate, te "scoate" când greșești, cum se spune.

Ei bine, când nu ai așa ceva, e greu să fii în vârf. Norocul nu poate ține la infinit.

Vlad a greșit impardonabil, a comis o eroare inadmisibilă la acest nivel, asta e limpede. Dar oare conducerea clubului - atenție, nu antrenorul, pentru că el nu avea de unde alege! - nu are și partea sa de vină? Vrei să intri în grupele EL, vrei performanță, vrei milioane și mergi pe un post cheie pe mâna unui copil? Un copil care gafase și în meciurile anterioare, pe care îl numești "Messi al portarilor", dar care este clar că nu are forța mentală, cel puțin pentru moment, de a rezista presiunii.

Vlad a fost un pariu. Dacă ieșea bine, era erou. N-a ieșit…

Și atunci, nu trebuie să-l răstignim pe Vlad. Cineva din lumea fotbalului îmi spunea că, dacă ar avea forța de a duce o echipă spre cupele europene, și-ar cumpăra în primul rând un portar german. Un portar din liga a doua germană. Costă ceva bani, ce-i drept, dar investiția merită fiecare cent.

FCSB n-a făcut asemenea investiție și a pierdut. Acum, regretele sunt tardive… Și nu-l demonizați pe Vlad, suferă destul… 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6327 secunde