Sportivi din Cahul în cantonament la Constanța

221
Sportivi din Cahul în cantonament la Constanța - 11-1628061588.jpg

Articole de la același autor

În perioada 3-15 august a.c., mai mulți sportivi din Cahul, Republica Moldova, efectuează un cantonament de pregătire fizică pentru participarea la Campionatul European ce va avea loc în Finlanda, la 27 septembrie 2021.

Cu sprijinul Primăriei municipiului Constanța, Primăriei municipiului Cahul și partenerilor locali din Constanța – Universitatea Ovidius Constanța și Clubul Sportiv Farul Constanța, va efectua cantonamentul sportiv la Constanța, în perioada respectivă, o echipă a Școlii Sportive Specializate de Haltere din municipiul Cahul (3 sportivi și doi antrenori), echipă din care face parte și Tudor Bratu, campion mondial la haltere, juniori, 2021.

Această inițiativă se desfășoară în cadrul relațiilor de colaborare pe care primăriile celor două municipii le vor formaliza în perioada următoare prin semnarea unui Acord de Înfrățire. În cadrul cooperării dintre cele două primării, un domeniu relevant care va fi avut în vedere îl reprezintă sprijinirea sportivilor de performanță din cele două municipii. Cei doi parteneri văd în această inițiativă un prim proiect de succes al cooperării dintre cele două municipii.

În derularea inițiativei de cooperare dintre Constanța și Cahul, un rol determinant l-a avut implicarea instituțională a partenerilor Primăriei municipiului Constanța în acest proiect – Universitatea Ovidius Constanța și Clubul Sportiv Farul, cărora Primăria municipiului Constanța le aduce mulțumiri și pe această cale.

Sportivii cahuleni sunt cazați pe întreaga perioadă în spațiile de cazare ale Universității Ovidius (în Baza nautică) și vor avea oportunitatea de a desfășura antrenamentele necesare bunei lor participări la apropiatul Campionat European din Finlanda în spațiile de pregătire ale Clubul Sportiv Farul.

Delegația sportivilor din Cahul a avut o întâlnire cu decanul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius Constanța, domnul prof. univ. dr. Ionel Melenco, și domnul prof. univ. dr. Alin Larion, prodecan. În cadrul discuțiilor cu delegația sportivă din Cahul, au fost abordate teme privind viitoare proiecte de cooperare dintre cele două municipii în domeniul pregătirii și instruirii sportivilor pentru performanțe de înalt nivel.  

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6245 secunde