Construcția Sălii Polivalente din Constanța îi bucură pe unii, însă îi nemulțumește pe alții. Lucrările de ridicare a arenei au început deja, iar în scurt timp, bazele sportive aflate în zona "Badea Cârțan" vor rămâne doar în amintirea iubitorilor sportului. Unul dintre cele mai frumoase stadioane aflate în această zonă este "Constructorul-Cleopatra", arenă pe care își desfășura până de curând activitatea echipa de rugby Cleopatra Mamaia.
Președintele clubului, Vasile Chirondojan, este foarte nemulțumit de ceea ce se întâmplă. Faptul că autoritățile locale au luat decizia să construiască Sala Polivalentă și să demoleze terenurile din zonă îl dezgustă pe Chirondojan, care își vede dărâmată o muncă de aproape 30 de ani.
"Au început lucrările. Au pus garduri pe aici și momentan dărâmă terenul ITC. Apoi vor ajunge la Metalul și mai mult ca sigur va dispărea și terenul nostru. Și-au bătut joc de noi! Terenul acesta este perfect. Este cel mai bun teren la ora actuală din Dobrogea. Gazonul arată ca o masă de biliard. Nu am decis unde vom pleca de aici, dar avem soluții. Vrem să fim singuri, vrem să creștem și vrem să aducem echipa aceasta în Superligă, să ajungem cum a fost Farul odată.
În cazul nostru, au călcat pe cadavre! Puteau să meargă cu lucrările și în stânga, și în dreapta și putea să lase acest teren «Constructorul-Cleopatra». Suntem foarte supărați. Avem trofee și medalii. După 23 de ani, le vom lua și vom pleca. Plecăm cu lacrimi în ochi! Avem antrenori care au muncit aici și care au obținut nenumărate performanțe. Suntem alungați și nu este drept", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan.
După o viață de rugby, la 74 de ani, cu lacrimi în ochi, Chirondojan a explicat că încearcă să găsească soluții pentru a muta echipa în altă parte. Deși îi vine greu să părăsească baza în care nenumărați sportivi au crescut sub ochii săi, președintele este gata să ducă echipa chiar și în afara României, dacă situația o va impune.
"E posibil să mergem la bulgari, la Varna. Voi lua legătura cu prietenul meu, Ivanov, de la Spartak Varna. Dacă aici nu mai suntem doriți, asta este. Îl așteptăm pe președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, să vină și să discute cu primarul Făgădău. Pe mine nu mă mai bagă nimeni în seamă. Am fost arbitru internațional atâția ani și văd că nu mai am nicio valoare. Am avut și trei mandate de consilier. Chiar așa, nu am făcut nimic bun pentru orașul acesta? Cei de la primărie au venit pe aici, s-au uitat și când m-au văzut, s-au ascuns!
Suntem înscriși în DNS. Peste doi ani, am fi vrut ca echipa asta să se numească Farul. Nu ne lasă să facem performanță", a adăugat Vasile Chirondojan.
XXX
Sportivii din cadrul clubului Cleopatra Mamaia și-au continuat antrenamentele chiar și în aceste vremuri. Aceștia se pregătesc conștiincios în speranța că echipa va ajunge în câțiva ani în Superligă.
"Copiii se antrenează. Intră în sala de forță, fac antrenamente câte trei. Cei care vor juca în DNS sunt foarte pregătiți. Se pot lupta cu orice echipă. Sunt băieți legați, frumoși, o echipă de nota 10. Nu i-am lăsat de izbeliște. Pe unde au putut să facă antrenamente, au făcut. Copiii vor să facă rugby", a concluzionat Vasile Chirondojan.
Chiar dacă, în sinea sa, știe că nu mai are nicio șansă să evite distrugerea terenului de rugby, Chirondojan speră până în ultima clipă că primarul Decebal Făgădău va avea bunăvoința să discute cu el și să se ajungă la un numitor comun.
"Aș fi vrut să vorbesc acum, în cel de-al 12-lea ceas, cu domnul Făgădău despre acest lucru, însă nu mai are rost. Deja au început lucrările, nu se mai poate schimba nimic. Vrea să facă parcare subterană de 2.000 de locuri. Vor tăia foarte mulți pomi din această zonă, foarte multă vegetație. Strică stratul de ozon și poluarea va fi din ce în ce mai mare. Mai contează că distrug o echipă care a făcut performanțe?", a mai spus Vasile Chirondojan.