Diseară, la Piatra Neamț, România - Albania

Start către EURO 2012

1615
Start către EURO 2012 - faef3f7c9ca7a88420edde6b8b7cb88c.jpg
Cu o singură calificare în ultimele cinci preliminarii, tricolorii debutează într-o nouă campanie de accedere la un turneu final.

De la Euro 2000 încoace România s-a mai așezat la masa bogaților o singură dată, la Euro 2008, celelalte patru turnee finale urmărindu-le de acasă, din fața televizoarelor. Astăzi, începe o nouă campanie, pe care Răzvan Lucescu și tricolorii săi o vor încheiată cu prezența la Euro 2012.
Adversarul de la debut e Albania, meciul jucându-se diseară, de la ora 21 (în direct la TVR1), la Piatra Neamț. "Este foarte important să câștigăm prima partidă. În ultimii zece ani, ne-am calificat o singură dată, ar fi foarte frumos să reușim din nou să prindem un turneu final. Avem un grup unit, iar atmosfera din sânul lotului este excelentă. Interesul pentru calificare e al tuturor", a declarat Lucescu jr.
Selecționerul României nu se poate baza pe Chivu (suspendat), Goian, Cr. Tănase, Răduț, Săpu-naru și Dănănae (accidentați), situație în care formația probabilă este: Lobonț - Contra, Tamaș, Rădoi, Raț - Torje, Cociș, Florescu, Deac - D. Niculae, Marica. Arbitru e austriacul Robert Schorgenhofer.
Tot astăzi, în grupa D preliminară se mai joacă Luxemburg - Bosnia Herțegovina și Franța - Belarus. România susține următorul meci marți, 7 septembrie, de la ora 20,30, la Minsk, cu Belarus, partida fiind televizată în direct de Digi Sport.

Tineretul lui Săndoi, dublă pentru play-off
Tot astăzi, joacă și tineretul lui Emil Săndoi, pe teren propriu, la Botoșani (de la ora 17,30), cu Rusia. Cele două echipe, care ocupă primele două locuri în clasamentul grupei de calificare la Campionatul European Under-21 din 2011, își dispută, în două partide (astăzi și apoi marți, 7 septembrie, în Rusia), calificarea în play-off.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 August 2010
Stire din Sport : "Nu meritam să pierdem în Turcia"
Pagina a fost generata in 1.0826 secunde