Steaua, "bătută" de Manchester City cu 5-0, la București, în play-off-ul Ligii Campionilor

225
2
Steaua,

Articole recomandate

Steaua București a fost surclasată de formația engleză Manchester City cu scorul de 5-0 (2-0), marți seara, pe Arena Națională din Capitală, în prima manșă a play-off-ului Ligii Campionilor la fotbal.
City nu i-a lăsat nicio șansă Stelei, marcând de cinci ori, prin David Silva (13), Nolito (49) și Sergio Aguero (41, 78, 89), care a ratat și două penalty-uri. La toate acestea se adaugă o prestație excelentă a portarului Florin Niță, care a salvat și alte goluri, opunându-se unei umilințe și mai mari.

Steaua a fost depășită la toate capitolele de City, care a jucat cu dezinvoltură, inspirație, câteva viteze în plus, în timp ce vicecampioana României a făcut erori peste erori, fiind timorată de numele adversarului. Doar câțiva jucători au făcut față cât de cât în acest meci, portarul Niță, în primul rând, apoi Tamaș și, pe alocuri, Adi Popa.

City a deschis scorul în min. 13 prin David Silva, după o eroare a lui Alin Toșca în fața lui Raheem Sterling, care a oferit pasa de gol. Sergio Aguero a marcat al doilea gol al oaspeților (41), cu un șut din marginea careului, tot din pasa lui Sterling. Nolito a marcat al treilea gol al ''cetățenilor'', în min. 49, din pasa lui Kevin De Bruyne, după ce Gabriel Enache a ratat ieșirea la ofsaid. Aguero a reușit ''dubla'' în minutul 78, din pasa lui Nolito, iar în min. 89 a realizat hat-trick-ul pe contraatac, din pasa lui Fernandinho.

Oaspeții au ratat două penalty-uri, ambele prin Sergio Aguero, în min. 8 (a apărat Florin Niță), după care Nolito a tras în bara transversală, și în min. 21 (a tras peste poartă). Primul a fost făcut de Muniru Sulley, care l-a faultat clar în careu pe Sterling, iar al doilea de Enache, care l-a busculat evident pe Nolito.

Steaua poate acuza și absența căpitanului de drept Mihai Pintilii. Noile achiziții ale Stelei, Florin Tănase (FC Viitorul), Fernando Boldrin și William De Amorim (ambii de la Astra), nu au drept de joc în această dublă.

''Roș-albaștrii'' au început destul de curajos meciul, iar Stanciu a avut un șut la poartă în chiar minutul 2, după o contră.

În prima repriză, Kolarov și-a încercat șansa în două rânduri (22, 39), fiind periculos de fiecare dată, iar Niță s-a opus golului în minutul 40, în fața lui Sterling.

Steaua a avut două acțiuni notabile, prin Hamroun (29), blocat bine de portar, și prin Popa (43), al cărui șut a fost respins de același Caballero.

În partea secundă, șutul șui Nolito a șters bara (52), Aguero a tras pe lângă poartă (53), iar apoi Niță a fost atent la călcâiul argentinianului (63). Niță s-a remarcat de alte două ori la mingile trimise Aguero (76, 78), apoi în fața lui Nolito (78, 82), iar Silva a ratat din poziție ideală (78).

Spectatorii au început să plece la scorul de 0-4, în minutul 79, deoarece programul metroului nu a fost prelungit.

Fanii au scandat numele lui Niță, singurul jucător stelist aplaudat.

Manșa secundă va avea loc pe ''Etihad Stadium'' în data de 24 august.

Steaua București — Manchester City 0-5 (0-2)

Au marcat: David Silva (13), Sergio Aguero (41, 78, 89), Nolito (49).

Sergio Aguero a ratat două penalty-uri, în min. 8 (a apărat Florin Niță) și 20 (șut peste poartă).

București, Arena Națională: 45.320 spectatori

Liga Campionilor — play-off (tur)

Au evoluat echipele:

Steaua: 1. Florin Niță — 44. Gabriel Enache, 4. Gabriel Tamaș, 13. Alin Toșca, 15. Marko Momcilovic — 20. Vlad Achim (55. Alexandru Bourceanu, 46), 11. Muniru Sulley (23. Ovidiu Popescu, 67) — 77. Adrian Popa, 10. Nicolae Stanciu (căpitan), 5. Jugurtha Hamroun — 14. Bojan Golubovic (9. Alexandru Tudorie, 46). Antrenor: Laurențiu Reghecampf.

Rezerve neutilizate: 12. Valentin Cojocaru — 3. Bogdan Mitrea, 19. Adnan Aganovic, 24. Dan Popescu.

Manchester City: 13. Willy Caballero — 5. Pablo Zabaleta (căpitan; 3. Bacary Sagna, 70), 24. John Stones, 30. Nicolas Otamendi, 11. Aleksandar Kolarov (22. Gael Clichy, 75) — 25. Fernandinho, 21. David Silva — 9. Nolito, 17. Kevin De Bruyne (6. Fernando, 79), 7. Raheem Sterling — 10. Sergio Aguero. Antrenor: Josep Guardiola.

Rezerve neutilizate: 1. Joe Hart — 18. Fabian Delph, 15. Jesus Navas, 72. Kelechi Iheanacho.


sursa: Agerpres


Comentează știrea

costica
17 august 2016
opinie

Castiga bani in scurt timp! Totul e testat, serios si de viitor! Ai nevoie doar de cateva ore zilnic de activitate in timpul liber. Aceasta este o sansa pentru persoane hotarate si extrem de serioase, doritoare de castiguri suplimentare si rapide. Cereti acum detalii la email: pacurarucostica1963@gmail com

Coco
17 august 2016
Steaua

Daca ii batem in Anglia cu 6-0 , va fi bine , nu ?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8056 secunde