"Stejăreii" U18 plachează la Europene. Patru constănţeni în pachetul de înaintare

278

Articole de la același autor

Naţionala de rugby juniori-U18 a României va participa, între 1 şi 10 octombrie, la Campionatul European de la Rustavi (Georgia). În lotul „stejăreilor” se regăsesc şi cinci jucători de la CSM Constanţa, patru dintre aceştia fiind componenţi ai pachetului de înaintare.

În urma stagiului de pregătire şi a meciului de selecţie pe care România U18 l-a susţinut cu selecţionata Muntenia U18, staff-ul tehnic a ales 26 de jucători care vor reprezenta România la Europene.

Antrenorii Dănuţ Dumbravă şi Marius Codea vor miza şi pe cinci rugbişti de la CSM Constanţa: pilierii George Motrea, Raul Uzbasich, Alexandru Popa, talonerul Mario Perici şi centrul Alexandru Neagu, în timp ce banderola de căpitan de echipă va fi purtată de Ştefan Cojocariu, de la CNAV Bucureşti.

„Este o energie pozitivă în echipă, copiii sunt dornici să vină la naţională, să joace. Din păcate, au multe lipsuri tehnice, este generaţia 2004, copiii care au suferit cel mai mult din cauza pandemiei Covid-19, cu activitate sportivă suspendată. Anul trecut, nu au fost multe echipe înscrise în campionat, astfel că acestei generaţii îi lipsesc meciurile, competiţia.

Trăim o perioadă destul de dificilă, sper însă ca pe viitor să fie mai bine. Obiectivul pentru Campionatul European este să ne menţinem în această divizie, iar copiii să performeze individual şi colectiv, să-şi exprime toate calităţile pe care le au.

Este o generaţie care va fi doi ani U20 şi este foarte important ca ce implementăm acum cu ei să putem dezvolta în anii următori, să putem creşte copii pentru Selecţionata Lupilor şi echipa naţională”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby, Marius Tincu, directorul tehnic al României U18.

România U18 va debuta la Campionatul European, duminică, 2 octombrie, în sferturile de finală întâlnind Spania U18, de la ora 11.45, în direct pe Rugby Europe TV.

Celelalte partide din sferturi se vor disputa după următorul program: Portugalia - Germania, Belgia - Ţările de Jos, Georgia - Cehia. Semifinale vor avea loc în data de 5 octombrie, iar finalele, pe 9 octombrie.

XXX

Campionatul de mini-rugby al Asociaţiei Municipale Bucureşti, ediţia 2022-2023, continuă sâmbătă, 1 octombrie, cu runda a doua, care va purta numele fostului jucător şi antrenor Toma Iorga.

Festivalul de Rugby „Toma Iorga” va avea loc pe stadionul „Parcul Copilului”, competiţia reunind la start peste 300 de copii ce vor participa la categoriile de vârstă U8, U10, U12 şi U14.

Nu vor lipsi de la eveniment nici echipele din Constanţa: ACS Dragonii, la categoriile U8, U10, şi CS Tomitanii, la categoria U14.

Foto: Facebook / Rugby Romania / Federaţia de Rugby din Rusia

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7553 secunde