"Stejarii" îşi vor măsura forţele cu Italia, care revine după 18 ani la Bucureşti

171

Articole de la același autor

Naţionala de rugby a României deschide seria meciurilor de pregătire din luna iulie cu o partidă „de foc” în compania reprezentativei Italiei, echipă componentă a Turneului celor 6 Naţiuni. Meciul va avea loc, în data de 1 iulie, de la ora 21.00, pe stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti.

Italia revine la Bucureşti după 18 ani, ultimul meci disputat aici având loc în iunie 2004, pe stadionul „Naţional” din cadrul Complexului „Lia Manoliu”, când România s-a impus la finalul unei întâlniri extrem de disputate, scor 25-24, după ce, la pauză, conducea cu 22-5.

„După ce, anul trecut, am inaugurat stadionul «Arcul de Triumf» cu Argentina, anul acesta, vom oferi publicului din România un meci test cu Italia. Mă bucură nespus că am reuşit să perfectăm acest meci şi că vom oferi şansa tinerei noastre generaţii de «stejari» să evolueze contra unui adversar redutabil. Italia este o echipă care, anul acesta, a învins Ţara Galilor în Turneul celor 6 Naţiuni şi este extrem de important pentru noi că revine la Bucureşti după 18 ani”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată la Cupa Mondială din 2015, când „stejarii” au fost aproape de a realiza o surpriză, pierzând cu 22-32.

În acest moment, România se află pe locul 17 în clasamentul World Rugby, iar Italia, pe locul 14.

Primul meci între România şi Italia s-a disputat în 1934, la Milano, când Italia se impunea cu 7-0. De-a lungul timpului, au fost 42 de întâlniri între cele două echipe, „stejarii” impunându-se de 16 ori, iar trei partide s-au terminat la egalitate. În ultimii ani, au mai avut loc întâlniri între reprezentativele secunde ale celor două ţări, ultima chiar în decembrie 2021, la Parma, când au debutat pentru România A, la nivel internaţional de seniori, jucătorii de U20 Kemal Altinok, Luigi Ostoni, Alin Conache şi Romeo-Corrado Şteţco.

În luna iulie, România va mai disputa două partide de pregătire în cadrul unui turneu ce va avea loc în America de Sud, urmând să întâlnească reprezentativa Uruguay-ului, pe 10 şi 17 iulie, la Montevideo.

XXX

Iată şi rezultatele înregistrate în etapa a şasea a Ligii Naţionale de Rugby, Grupa A: CSM Ştiinţa Baia Mare - CSM Bucovina Suceava 95-0, Universitatea Cluj - CS Ştiinţa Petroşani 33-14.

De asemenea, tot în Grupa A, într-un meci restant din etapa a IV-a, la Alba Iulia, localnica CSU a fost învinsă, cu scorul de 13-18, de RC Gura Humorului, moldovenii adjudecându-şi totodată şi Trofeul Tissot, pus în joc între cele două echipe.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Rugby / Rugby Romania / Gabriel Boia

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2766 secunde