Rugby: România - Uruguay 39-12, seară magică la București

"Stejarii" merg la Cupa Mondială 2011

717
Echipa națională de rugby a României s-a calificat la Cupa Mondială din 2011, din Noua Zeelandă, după ce a dispus, sâmbătă seară, cu scorul de 39-12 (21-0), de selecționata similară a Uruguayului, într-un meci disputat pe stadionul "Arcul de Triumf".

Peste 6.000 de suporteri au umplut la refuz tribunele arenei din București, pentru a-i încuraja pe "stejari" la meciul cu Uruguay, decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială de anul viitor. După remiza (21-21) de acum două săptămâni, România avea nevoie de o victorie la orice scor pentru a-și îndeplini obiectivul.
Meciul a fost dominat, din primul până în ultimul minut, de echipa tricoloră, care, cu doi rugbiști de la RCJ Farul Constanța în XV-le titular (Daniel Carpo și Cătălin Nicolae), nu i-a lăsat adversarei nicio șansă. Superioritatea româ-nilor a fost evidentă și pe înaintare, și pe linia de trei-sferturi, iar "cărțile" s-au făcut încă din prima repriză, în care sud-americanii n-au reușit să pună niciun punct pe tabelă!
După pauză, Uruguay-ul a arătat ceva mai multă ambiție, nu și valoare, iar victoria și, implicit, calificarea nu puteau scăpa băieților lui Steve McDowall și Romeo Gontineac. Scor final, 39-12, explozie de bucurie.
Pentru România, au marcat Csaba Gal, Alexandru Manta, Cătălin Fercu, Mădălin Lemnaru (câte un eseu), Dănuț Dumbravă (trei transformări și două lovituri de penalitate) și Vali Calafeteanu (o transformare). De asemenea, România a beneficiat de un eseu de penalizare, după o greșeală tehnică a unui adversar.
Astfel, reprezentativa "frunzei de stejar" rămâne în galeria selectă a celor 12 națiuni care nu au lipsit de la nicio ediție a Cupei Mondiale.
v v v
"Am trăit meciul foarte intens, am slăbit mai mult decât dacă eram jucător în teren. Galeria a fost superbă, eu, ca jucător, n-am avut șansa să joc în fața unei asemenea tribune. Anul viitor, sper să facem una dintre cele mai frumoase Cupe Mondiale pe care le-a făcut România vreodată, sper ca și băieții să-și dorească același lucru și cred că ne vom îndeplini acest vis frumos. Toate grupele sunt extrem de puternice, fiecare meci are istoria lui, e drum lung, începem de luni să ne pregătim pentru Cupa Mondială", a declarat președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
Stire din Sport : "La FC Farul, umilința e totală"
Pagina a fost generata in 0.3878 secunde