„Stejarii”, revenire de senzaţie contra Portugaliei. Melinte, picior de „chirurg”

198
„Stejarii”, revenire de senzaţie contra Portugaliei. Melinte, picior de „chirurg” - 1-1644754848.jpg

Articole de la același autor

Naţionala de rugby a României a reuşit cea de-a doua sa victorie din actuala ediţie a Rugby Europe Championship. „Stejarii” au învins Portugalia, scor 37-27 (13-22), într-o partidă disputată, sâmbătă, pe stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti, după o revenire de senzaţie în repriza a doua.

Lusitanii au avut mai mult iniţiativa în prima parte a jocului, în care, pentru România, puncte pe tabelă au pus numai Dragoş Ser (eseu) şi Ionel Melinte, fostul jucător de la CS Cleopatra Mamaia trimiţând balonul printre beţe din două penalităţi şi o transformare.

La reluare, deşi Portugalia s-a distanţat rapid la 27-13, „stejarii” au fost cei care au trecut la cârma jocului, petrecând mult timp - şi cu folos - în 22-ul lusitan. Ovidiu Cojocaru a culcat în două rânduri balonul în terenul de ţintă advers, ambele încercări au fost transformate de Melinte, egalarea a venit din eseul lui Alexandru Savin, transformat tot de Melinte, iar în minutul 70, România trece în avantaj, 30-27, dintr-o penalitate fructificată de… Melinte. Finalul de meci a aparţinut „stejarilor”, eseul lui Andre Gorin fiind transformat de excelentul Melinte.

Cu această victorie, România se menţine pe locul doi al Rugby Europe Championship, ediţiile 2021 şi 2022, cumulate şi face încă un pas pentru calificarea la Cupa Mondială din Franţa din 2023.

Următorul meci al „stejarilor” va fi cu Spania, pe 27 februarie, la Madrid.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Rugby / Rugby Romania

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 13 Februarie 2022
Stire din Sport : Fotbal- Liga I- FC Argeș- CS Mioveni 1-0
Pagina a fost generata in 0.7221 secunde