Tecău, Halep, Ponor și Samara, nominalizați în acheta "Cei mai buni 10 sportivi din Balcani"

166
Tecău, Halep, Ponor și Samara, nominalizați în acheta

Articole de la același autor

Simona Halep, liderul clasamentului mondial în tenisul feminin, Horia Tecău, câștigător în proba de dublu a turneului de tenis US Open, gimnaștii Marian Drăgulescu și Cătălina Ponor, campioni europeni anul acesta la Cluj-Napoca, se numără printre nominalizații la cea de-a 45-a ediție a anchetei ''Cei mai buni 10 sportivi din Balcani'', organizată de agenția bulgară BTA. fost menționați canotoarele Ionela-Livia Lehaci, Gianina Beleagă (campioane mondiale la dublu vâsle categorie ușoară), Mădălina Bereș și Laura Oprea (campioane europene la dublu rame), canoiștii Victor Mihalachi și Leonid Carp, vicecampioni mondiali și europeni la C-2, 500 m, Elizabeta Samara, campioană europeană cu echipa de tenis de masă a României, halterofilii Dumitru Captari (77 kg), Loredana Toma (63 kg), ambii campioni europeni, sabrera Bianca Pascu medaliată cu bronz la Europene, handbalista Cristina Neagu, inclusă în echipa ideală a sezonului trecut în Liga Campionilor și judoka Monica Ungureanu, medaliată cu bronz la Europene.


La anchetă sunt luați în considerare cei mai buni sportivi din Albania, Bosnia, Bulgaria, Croația, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia și Turcia.


Printre sportivii nominalizați se mai află tenismanul bulgar Grigor Dimitrov, câștigătorul a cinci titluri ATP în acest an, printre care și Turneul Campionilor, fotbalistul croat Luka Modric, câștigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid, atleta croată Sandra Perkovic, campioană mondială la disc, gimnastul croat Tin Srbic, campion mondial la bară fixă, atleta elenă Katerina Stefanidi, campioană europeană și mondială la săritura cu prăjina, gimnastul grec Eleftherios Petrounias, campion european și mondial la inele, baschetbalistul sârb Bogdan Bogdanovic, vicecampion european cu echipa națională și câștigător al Euroligii cu Fenerbahce, luptătorul turc Riza Kayaalp, campion european și mondial la cat. 130 kg, atletul turc Ramil Guliyev, campion mondial la 200 m.


Sandra Perkovic, campioana olimpică și europeană la aruncarea discului, a fost declarată cea mai bună sportivă din Balcani în anul 2016. Ekaterini Stefanidi (Grecia), campioană olimpică și europeană la săritura cu prăjina și medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale indoor, a ocupat locul al doilea, podiumul fiind completat de tenismanul sârb Novak Djokovic, câștigătorul turneelor Australian Open și Roland Garros.


Simona Gherman, campioană olimpică la Rio cu echipa feminină de spadă a României în 2016, dar și campioana europeană la individual, a ocupat doar locul 8.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4413 secunde