Tenis / Federaţia română: „Jucătoarele sunt foarte atente cu programul şi sănătatea lor”

254
Tenis / Federaţia română: „Jucătoarele sunt foarte atente cu programul şi sănătatea lor” - t-1625213569.jpg
Federația Română de Tenis (FRT) i-a dat replica ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, după ce acesta şi-a exprimat mâhnirea pentru neparticipare unor sportive din tenis la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

„Nu «toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice». Este vorba doar de sportivele calificate în proba de simplu, pentru că Federația Română de Tenis va fi reprezentată la JO Tokyo 2020 de sportivele Monica Niculescu și Raluca Olaru, calificate în proba de dublu feminin, care vor reprezenta cu mândrie România, și tenisul românesc, la Jocurile Olimpice din Japonia.

Tenisul, în ultima perioadă, a devenit unul dintre cele mai profesioniste sporturi la nivel individual. Din acest motiv toți jucătorii și jucătoarele sunt foarte atenți cu programul lor, și cu starea lor de sănătate. Am putea chiar adăuga că jucătoarele, în mod special, sunt foarte atente, mai ales atunci când vine vorba despre probleme fizice.

Toate cele 4 sportive calificate în proba de simplu la Jocurile Olimpice nu refuză pur și simplu să participe, ci au probleme fizice: fie sunt accidentate, așa cum știți prea bine că este cazul sportivei Simona Halep - care, din păcate pentru ea și pentru tenisul românesc, s-a retras și de la Roland Garros și de la Wimbledon - fie au fost accidentate în perioada recentă și nu sunt complet refăcute și antrenate pentru a se prezenta corespunzător la această competiție cu adevărat specială de la Tokyo.

Aceste jucătoare au reprezentat țara noastră la nivel internațional ori de câte ori a fost nevoie de ele, inclusiv acum 2 ani, când Romania a jucat fără niciun fel de finanțare din partea MTS în semifinalele Federation Cup, cea mai importantă competiție feminină pe echipe naționale la nivel mondial, și s-a clasat printre primele 4 națiuni ale lumii.

De asemenea, trebuie să amintim și faptul că Federația Română de Tenis nu a fost subvenționată de către MTS sau de statul român timp de peste 3 ani și, cu toate că s-a insistat pe soluționarea acestei probleme, nu am găsit prea multă înțelegere din partea ministerului pe care îl conduceți acum dumneavoastră. În plus, trebuie spus că finanțarea primită pentru acest an este mult sub nivelul unei federații moderne și de succes cum este Federația Română de Tenis”, au transmis reprezentanţii FRT.

XXX

Anterior, ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, s-a declarat „foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice”.

„Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul. Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort și valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câștigă milioane de euro și care respectă aceste principii. De aceea, este de neînțeles pentru mine decizia sportivelor noastre.

Cu siguranță, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanța pentru Federația Română de Tenis”, a transmis Eduard Novak.

Foto: olympics.com 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.249 secunde