Tenis / Juniori români, remarcaţi la Academia lui Rafael Nadal

250
Tenis / Juniori români, remarcaţi la Academia lui Rafael Nadal - 1-1637653278.jpg

Articole de la același autor

Cei mai buni patru jucători de tenis din România la categoria 12 ani în acest an, Maia Ilinca Burcescu, Giulia Safina Popa, Eric Maximmilian Niță și Vlad Cătălin Sandu, însoțiți de un antrenor federal constănţean, Gabriel Moraru, au reprezentat țara noastră în Spania, la Mallorca, la Tennis Europe 12&Under Festival, un veritabil Campionat European U12.

Pe terenurile Academiei Rafa Nadal, evoluția jucătorilor români a fost apreciată, cele mai bune rezultate fiind realizate de Eric Niță, la băieți, și de Maia Ilinca Burcescu, la fete, informează Federaţia Română de Tenis.

Eric Niță a dominat Grupa B cu trei victorii din tot atâtea meciuri, fără să piardă vreun set, iar în sferturile de finală a reușit o nouă victorie în două seturi. A fost 6-4, 6-3, pentru Eric în întâlnirea cu turcul Mustafa Ege Sik, drumul românului oprindu-se în semifinale, fază a competiției în care a fost învins de rusul Savva Rybkin, scor 6-4, 6-0. De altfel, Savva este și noul campion al Europei la această categorie de vârstă, după ce câștigat finala cu un sloven, Svit Suljic.

La fel de categoric a dominat și Maia Ilinca Burcescu Grupa D în turneul fetelor, fără să piardă vreun set în cele trei meciuri jucate în această fază a competiției. Din păcate, Maia a pierdut surprinzător în sferturile de finală, fiind învinsă cu 2-6, 6-1, 9-11, de o jucătoare din Italia, Angelica Sara.

Giulia Safina Popa a jucat într-o Grupă F foarte grea, cu adversare din Rusia, Cehia și Slovenia, dar chiar și așa, a ocupat locul 2. Nu s-a calificat în sferturile de finală, dar a reușit două victorii în cele trei partide disputate.

Grupă dificilă și pentru Vlad Cătălin Sandu, cu un britanic, un bulgar și un spaniol, românul reușind o singură victorie, în fața jucătorului din Spania.

În turneul de dublu, din păcate, perechile din România, Maia Ilinca Burcescu / Giulia Safina Popa, respectiv Eric Maximmilian Niță / Vlad Cătălin Sandu, au pierdut în primul tur.

Foto: Federaţia Română de Tenis / frt.ro 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4436 secunde